55-årig varetægtsfængslet for at voldtage sin datter

Manden erkender at have haft samleje med sin 16-årige datter, men nægtede at have voldtaget hende.

En 55-årig mand fra Struer sad tirsdag formiddag på anklagebænken i Retten i Holstebro kun et par timer efter, han blev anholdt. 

Manden er blevet sigtet for at have voldtaget din 16-årige biologiske datter, der som følge af voldtægten er blevet gravid.

Specialanklager fra Midt- og Vestjyllands Politi Linette Lysgaard oplyser, at datteren skulle have været i så dyb søvn, da voldtægten fandt sted, at hun ikke kunne forsvare sig, og det er en klar overtrædelse af loven om samtykke.

- Reglerne er jo for nyligt blevet lavet om med hensyn til samtykke, så der skal mindre til for at blive dømt for voldtægt. Men det her ville jo også have været voldtægt efter de gamle regler. Hun sover så tungt, at hun er ude af stand til at sige fra, fortæller Linette Lysgaard.

Voldtægten skulle være fundet sted mellem den 26. februar og 2. juli i år, og det var omkring begyndelsen af juli, at sagen kom for politiets ører, hvorfor de siden har efterforsket sagen, der i første omgang kulminerede med grundlovsforhøret tirsdag.

Erkender samleje - ikke voldtægt

Grundlovsforhøret fandt sted for lukkede døre, da politiet ikke er færdige med arbejdet i sagen, som blandt andet består i at finde et mere præcist gerningstidspunkt og afhøre familiemedlemmer.

Bag de lukkede døre erkendte den 55-årige mand at have haft samleje med sin biologiske datter, men han nægtede sig skyldig i voldtægt.

Ifølge Straffelovens paragraf 210 kan man blive straffet med fængsel i op til seks år for samleje med en yngre slægtning.

- Voldtægt er jo altid alvorligt, uanset hvem det er, der bliver udsat for det. Men når det foregår i et familieforhold, hvor der er et særligt tillidsbånd, så er det endnu mere alvorligt, siger Linette Lysgaard til TV MIDTVEST.

Den 55-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, mens sagen efterforskes videre. Han kærede ikke kendelsen.