51-årig helt reddede mands liv

Politiet dekorerede i dag en 51-årig kvinde med en heltepris, fordi hun reddede en mand, der lå livløs i Struer Havn

Ingela Falgren Andersen handlede resolut, da hun i går var ved at gøre klar til en sejlferie med sin mand. En 52-årig mand var faldet i havnen, og den 51-årige helt hjalp ham op.

 - Min mand kom sejlende og råbte til mig, at der ligger en mand i vandet, men jeg kunne ikke se nogen mand. Men min mand blev ved med at råbe, "Kig ned og måske skal du hjælpe ham", og så kigger jeg ned og ser en mand der holder lidt ved stigen, fortæller hun.

Herefter gik det stærkt for Ingela Falgren Andersen. Hun forsøgte at få kontakt med manden i vandet - men uden held.

Springer i vandet

Det fik den 51-årige redningskvinde til at hoppe i vandet for at hjælpe den livløse mand.

 - Han holdt lidt ved kanten, men så slap han lidt ved kanten. Så jeg var bange for, at han ville synke.

I samarbejde med tre mænd på havnen fik hun et reb om den 52-årige mand. Sammen fik de hevet ham op af vandet, hvor en læge kunne konstatere at han var tæt på at dø. Den resolutte handling af Ingela Falgren Andersen havde i dag fået Midt- og Vestjyllands Politi til at uddele en heltepris med 1.000 kroner.

 - Hun får den her anerkendelse, fordi hun har gjort noget udover det man allermest kan forvente. At hun hoppede i havnen og hjalp ham op, det er det vi kalder en modig og resolut handling, fortæller Allan Laustsen, der er leder af Lokalpolitiet i Holstebro.

Politiet er sikre på, at Ingela Falgren Andersens hjælp har reddet den 52-årige mands liv.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.