46-årig paraglider styrtede i døden

Manden kom i et uheldigt spin 300 meter oppe i luften.

Bredskab på stedet fredag aften.
Bredskab på stedet fredag aften.
Foto: Presse-fotos.dk

Et årligt venskabs-træf for hangglidere og paraglidere på Lindtorp Flyveplads ved Struer fik i aftes en brat slutning, da en af deltagerne på tragisk vis kom i problemer i luften og styrtede mod jorden.

Den 46-årige mand fløj i 300 meters højde med en motordrevet paraglider, da det gik galt, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Han kommer i et uheldigt spin, og vi ved ikke, hvorfor han gør det. Men så begynder han at accelerere mod jorden, forklarer vagtchef Jesper Brøndum.

Politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 21.29, og da helikopterlægen kom frem til stedet kort før klokken 22, kunne han konstatere, at manden var død. 

- Flere har stået på jorden og set det ske, så vi aktiverer det såkaldte gejstlige beredskab - eller præsteberedskabet. Det er præster, der er i en vagtordning, som vi kan trække på og tilkalde til at tage sig af de pårørende på stedet, når de har oplevet noget traumatisk, forklarer vagtchefen.

THY_2701 (1)
Foto: Øxenholt Foto

Dansk Hangglider og Paragliding Union skal nu undersøge paraglideren og dens motor for eventuelle fejl.

På Dansk Hangglider og Paragliding Unions hjemmeside er nyheden også blevet meldt ud i dag, lørdag.

"Det er med stor sorg at måtte meddele, at et af vores medlemmer igår aftes er afgået ved døden under flyvning med PPG. Omstændighederne bliver undersøgt af politiet og DHPU kommission, og vi afventer svar fra disse undersøgelser, før vi melder mere konkret ud," skriver de og beder om forståelse for pårørende og andre på stedet.