38-årig mand erkendte brandstiftelse: Nu er han løsladt

Den 38-årige mand, der i november blev varetægtsfængslet for at have sat ild på sin egen lejlighed i Struer, er nu løsladt.

I midten af november blev en 38-årig mand sigtet for at have sat ild på sin egen lejlighed i en ejendom i Struer. Siden da har manden siddet varetægtsfængslet, men torsdag blev han sat på fri fod.

quoteHan blev varetægtsfængslet, fordi man var bange for, at han ville gøre det igen. Den risiko, mente dommeren, ikke længere var til stede.

Jeppe Pedersen, Politiassistent, Midt- og Vestjyllands Politi

Anklagemyndighedens påstand var ellers, at den 38-årige fortsat skulle være i politiets varetægt, men den påstand imødekom dommeren ikke. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Han blev varetægtsfængslet, fordi man var bange for, at han ville gøre det igen. Den risiko, mente dommeren, ikke længere var til stede, fortæller Jeppe Pedersen, der er politiassistent hos Midt- og Vestjyllands Politi, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Lørdag den 16. november brændte en lejlighed på Kirkegade i Struer. Brandvæsenet fik branden under kontrol i løbet af en times tid, og derfor spredte ilden sig ikke til de omkringliggende lejligheder.

Ingen personer var i den lejlighed på anden sal, hvor branden udbrød, men andre beboere i ejendommen blev evakueret for en sikkerheds skyld. Under et efterfølgende Grundlovsforhør kom det frem, at den 38-årige lejer havde erkendt over for en betjent selv at have startet branden.

- Det skulle bunde i en frustration over den situation, han er i. Han blev varetægtsfængslet, fordi dommeren fandt, at han kunne finde på at gøre det igen, fortalte anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Jens Henrik Severinsen i den forbindelse til TV MIDTVEST.

Det var formentlig udsigten til at blive smidt på gaden, der fik den 38-årig mand til at sætte ild på sin lejlighed i Struer. Struer Boligselskab havde forud for episoden i længere tid forsøgt at komme af med lejeren, fordi han havde skabt voldsom uro blandt naboerne. 

Den 38-årige mand erkender fortsat at have sat ild på noget i lejligheden, men ikke at han ville brænde den ned. Anklagemyndigheden har kæret kendelsen til Landsretten og oplyser yderligere, at der er ved at blive lavet en personundersøgelse af den 38-årige mand.

TV MIDTVEST 18.november - 2019: Struer Boligselskab havde igennem længere tid forsøgt at komme af med lejeren, fordi han har skabt voldsom uro blandt naboerme.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.