200 kroner har gjort bank i Vestjylland til Danmarks førende

Lene Vangsgaard Andersen fra Hvidbjerg Bank blev onsdag aften den første dansker, der loggede ind i sin netbank og overførte penge med Danmarks nye afløser af NemID.

Onsdag aften tikkede der 200 kroner ind på bankkontoen hos Spar-købmanden i Hvidbjerg som betaling for flødeboller til Hvidbjerg Bank. 

Købmanden kunne ikke se forskel, men det var Danmarks allerførste pengeoverførsel godkendt med MitID, som snart afløser NemID.

- Som lokalbank er vi rigtig tæt på vores kunder. Det gælder, når vi møder hinanden i hverdagen, men det gælder i høj grad også digitalt, hvor vi tilbyder vores kunder de nyeste digitale løsninger, fortæller serviceleder Lene Vangsgaard Andersen fra Hvidbjerg Bank i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Lige nu tester vi MitID, og efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID.

Sådan kommer afløseren af NemID til at se ud.
Sådan kommer afløseren af NemID til at se ud.
Foto: Digitaliseringsstyrelsen


Få ændringer på vej

MitID skal snart bruges til alt det, som danskerne tidligere har brugt NemID til. For eksempel at tjekke årsopgørelsen, kommunikere med det offentlige eller gå i netbanken.

Men selvom forskellen ikke syner stor, så vil nøglekort og nøgleapp ikke længere skulle bruges. Derudover bliver det også vanskeligere at misbruge MitID.

- Da jeg først var oprettet, foregik det stort set, som jeg kender det fra NemID. Som noget nyt får jeg besked, hvis nogen forsøger at logge ind på mit personlige MitID fra en ny enhed eller med en forkert adgangskode, fortæller Lene Vangsgaard Andersen.

Efter planen vil de første brugere få MitID fra august 2021, og flytningen af over fem millioner danskere fra NemID til MitID fortsætter ind i 2022. Man får direkte besked via sin netbank, mobilbank eller via digital post, når man kan få MitID.