111.159,23 kroner: Tidligere medarbejder i Struer Kommune tiltalt for bedrageri

Der er tale om den tidligere havnechef og overfartsleder i Holstebro-Struer Havn, Søren Adsersen. Bedrageriet fordeler sig på i alt 19 forhold.

Opdateret 11:55: TV MIDTVEST er nu i besiddelse af anklageskriftet, og her bekræftes det, at der er tale om den tidligere Havnechef og overfartsleder i Holstebro-Struer Havn, Søren Adsersen.

Der er rejst tiltale mod en tidligere medarbejder i Struer Kommune for bedrageri. Det meddeler Midt- og Vestjyllands Politi.

Tiltalen er rejst af anklagemyndigheden ved politiet. Sagen drejer sig om bedrageri for i alt 111.159,23 kroner fordelt på i alt 19 forhold.

Holstebro Struer Dagbladet skriver, på baggrund af en aktindsigt i sagen, at der er tale om den tidligere havnechef, Søren Adsersen, som den 20. februar blev fritaget for tjeneste. 

Det gjorde han dengang, fordi der var mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen, fortalte Struer Kommunes borgmester, Niels Viggo Lynghøj, til TV MIDTVEST.

Sådan er pengene brugt

40.392,20 kroner er brugt på Struer Kommunes regning på blandt andet tv, plæneklipper, dyner og puder, som medarbejderen har brugt privat.

18.723,03 kroner er der købt varer for til privat brug på Holstebro-Struer Havns regning.

Sidst har den tiltalte faktureret Struer Kommune for fiktivt arbejde for i alt 52.044 kroner, som han ligeledes har købe private varer for.

Der er også rejst tiltale for dokumentfalsk, fordi manden ifølge anklageskriftet har forfalsket en tilsynsrapport.

Det er retten i Holstebro, der skal behandle sagen. Den er dog endnu ikke berammet.

Tidligere kommunaldirektør dømt

Det er ikke første gang, at Struer Kommune bliver ramt af en sag omhandlende bedrageri af en kommunal medarbejder.

Den 10. juni blev den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark således idømt fængsel for at have brugt sit tjenestekort til at betale for blandt andet dagligvarer, restaurantbesøg og kontanthævninger.

For det fik han seks måneders fængsel, hvoraf de fire er betinget. Udover fængselstraffen skal han også betale det fulde beløb i erstatning til Struer Kommune.

Han var tiltalt for at have brugt sit tjenestekort uberettiget i alt 174 gange for 123.098,60 kroner gennem en periode på to år og to måneder.

Tidligere havnechef og overfartsleder i Holstebro-Struer Havn er tiltalt for at have taget 111.159,23 kr. af kommunekassen

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.