Kystdirektoratet beroliger: Intet dige-gennembrud i Agger

Direktoratet reagerer på henvendelser fra bekymrede borgere.

Flere indbyggere i Agger har været nervøse for, at stormen Urd ville få havet til at bryde gennem klitterne. 

TV MIDTVEST har fået flere henvendelser fra borgere, som mente, at kystsikringen ved høfde 96 var i fare for at blive gennembrudt, men i et opslag på Facebook fastlår Kystdirektatet, at der ikke er grund til at være bange.

- Det er en indskæring i klitten bag toppen af skråningsbeskyttelsen, hvor vandet er løbet ind, men der er ikke tale om et gennembrud. Indskæringen var der i forvejen, men kan være blevet større grundet stormen. Den eksisterende skråningsbeskyttelse yder fortsat beskyttelse, ligesom den gamle klit, og der er etableret en ny kunstig klit i efteråret som et yderligere værn, skriver direktoratet.

Opslaget fik en af beboerne i Agger, Viggo Iversen, til at konstatere, at det er godt, at Kystdirektoratet holder øje med området.

- Der var meget lidt i forvejen, og hullet er blevet meget stort, hvor stort vil vise sig i morgen, skrev han i en kommentar.

Medarbejdere fra Kystdirektoratet vil tirsdag gennemgå hele kyststrækningen fra Nymindegab til Lodbjerg for at se, hvordan Urds hærgen har påvirket klitterne og kystsikringen.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Vejr.