Vinder af konkurrence følger med fra hovedstaden: - Nu har vi jo ikke så mange storke i Storkøbenhavn

En stork er landet i reden i Flynder, og det betyder, at der nu er fundet en vinder i TV MIDTVESTs store storkekonkurrence.

Fire millioner gange klikkede storkeentusiaster fra nær og fjern ind på storke-tv i løbet af sidste år. Noget tyder på, at storkeparret Kjeld og Yvonne havde et travlt 2020 for udover at sætte tre storkeunger til verden, så lykkedes det dem altså også at charmere sig direkte ind i tusindvis af midt- og vestjyske hjerter.

quoteDet er en pragtfuld fugl, og det er spændende, at den vender tilbage til Danmark for at yngle.

Birthe Dolleris

Når det så er sagt, så er det faktisk ikke kun midt- og vestjyder, der blev fascineret af de langbenede væsener, for storkefamilien fra Flynder ved Bækmarksbro er faktisk nået en hel del ud over landsdelens grænser.

For to uger siden igangsatte vi her på TV MIDTVEST en konkurrence, hvor man kunne vinde en t-shirt og et krus, hvis man blev den første til at få øje på én af storkefamiliens medlemmer i den nye sæson. 

28. marts 2021 landede Kjeld i reden ved Bækmarksbro.
28. marts 2021 landede Kjeld i reden ved Bækmarksbro.
Foto: TV MIDTVEST

Kort før klokken 10 i dag landede en stork så i reden ved Bækmarksbro, og få minutter efter blev Birthe Dolleris, der til dagligt bor i landets hovedstad, den første til at melde ind om storkens tilbagekomst.

- Jeg følger med hele tiden. Det er en pragtfuld fugl, og det er spændende, at den vender tilbage til Danmark for at yngle, fortæller Birthe Dolleris.

- Nu har vi jo ikke så mange storke i Storkøbenhavn, så jeg følger med både i Flynder og Smedager.

Ankommet tidligt i år

Storken ankommer som regel til sin yngleplads i perioden fra den 1. april og frem til starten af maj. De fleste storke plejer at ankomme i midten af april, og dermed er der i år ekstra meget tid til at følge med i storkenes daglige gøremål, efter at den ene stork allerede er ankommet fire døgn før, marts bliver til april.

- Det er jo slow-tv, når det er allerbedst. Sidste år så vi jo, hvordan én af storkeungerne måtte reddes ned fra reden på grund af dårligt vejr, så det er jo så et af de små dramaer, som også følger med, fortæller Birthe Dolleris.

Du kan følge med i storkereden i Flynder ved Bækmarksbro via et live-signal. Det kan du finde under fanen Stork på tvmidtvest.dk.