Så skete det: Storken er landet i reden ved Bækmarksbro

Kort før klokken 10 landede en stork i reden ved Bækmarksbro. Der er efter alt at dømme tale om storken Kjeld, der nu kan vente på sin mage, Yvonne.

Klokken 09.53 den 28. marts 2021 skete det: Storkereden i Flynder ved Bækmarksbro er ikke længere tom. 

quoteda jeg så skulle vende brødet på brødristeren her til morgen, så kigger jeg ud af vinduet og ser, at den lander.

Per Fjeldgren, Storkevært, Bækmarksbro

- Vi havde hørt, at der var set en stork omkring Ølstrup, og vi sad og talte om, om det mon var en af vores. Og da jeg så skulle vende brødet på brødristeren her til morgen, så kigger jeg ud af vinduet og ser, at den lander, siger Per Fjeldgren, der huser storkereden i Bækmarksbro. 

Klokken 09.53 spottede Louise Lund Fjeldgren og hendes mand storken i reden på deres grund ved Bækmarksbro.
Klokken 09.53 spottede Louise Lund Fjeldgren og hendes mand storken i reden på deres grund ved Bækmarksbro.

Det er lidt tidligere end sidste år, hvor Kjeld landede 6. april 2020. Om det igen i år er Kjeld, der er landet i reden som første stork, det må tiden vise. Men storkeekspert Jess Frederiksen er fortrøstningsfuld. 

- Det er nok Kjeld. Ringen kan ikke aflæses endnu, men storken er stedkendt og meget aktiv på reden. Så er det bare at vente på Yvonne, skriver storkeekspert Jess Frederiksen i et svar til en hurtig seer, der via vores livestreaming spottede storken i reden klokken 10.08. 

quoteDet er en rigtig stor dag. Vi har gået og ventet på det her, så dagen i dag er som lillejuleaften. Juleaften er, når Yvonne kommer.

Jess Frederiksen, storkeekspert

Det er ikke altid hanstorken, der kommer først. Det kan ligeså godt være hunstorken, og meget afhænger naturligvis også af, om storkene er øst-eller vesttrækkere. Storke overvintrer nemlig ikke sammen, men kan være på to forskellige kontinenter om vinteren. Sikkert er det, at dagen i dag er stor for dem, der følger storkenes liv ved Bækmarksbro.

- Det er en rigtig stor dag. Vi har gået og ventet på det her, så dagen i dag er som lillejuleaften. Juleaften er, når Yvonne kommer, lyder det fra Jess Frederiksen.

Storkeparret Louise og Per Fjeldgren vil nu forsøge at lægge fisk ud til storken. Tager storken fisken, så er det i følge storkeeksperten med sikkerhed Kjeld. For det vil kun en tilvænnet og tryg stork gøre, siger Jess Frederiksen.