Peter sidder klar til at følge storkene i TV: - Fantastisk, at det er kommet igen

Fire milioner gange klikkede I ind på storke-tv sidste storkesæson. I dag er storke-tv tilbage, og det får entusiasterne til at sidde klar.

Klokken 12 lørdag middag skete det så. Endnu engang kan midt- og vestjyderne følge direkte med i, hvad der sker i storkereden ved Bækmarksbro.

- Jeg synes, det er fantastisk, det er kommet igen, siger Peter Hansen, der er en af dem, der flittigt følger med i storke-livestreamen

quoteAt der findes så mange mennesker, der synes, at det er spændende, det er jeg fuldstændig benovet over.

Jess Frederiksen, formand, storkene.dk

- Storken er jo en majestætisk og flot fugl, så jeg tror da, det er derfor, det har bjergtaget mange mennesker, så de følger med i det, fortsætter han. 

For ham er der noget ganske særligt ved at kunne følge med i, hvad der sker i storkefamilien.

- Det er jo noget nostalgisk, synes jeg. Jeg kan huske fra barnsben, at der var storke her i byen og rundt omkring, fortæller pensionisten.

- Det er hyggeligt, og det er ufarligt ligesom Badehotellet. Det er sådan noget, danskerne godt kan lide, fortsætter han.

Det hele er nemlig lidt mere simpelt, når man bare skal følge en storks hverdag.

- Hvornår kommer hunnen? Hvornår kommer hannen? Hvornår kommer der æg og unger? Jeg tror, det er det, der ligger i det. Men det er også nok, fortæller entusiasten.

Og det er måske lige det, man har brug for i en tid som denne.

- Vi trænger til noget, som er hyggeligt, med alt den redelighed, der er i verden. Og det er storken jo, siger Peter Hansen.

Hvornår kommer de så?

Også hos formanden for storkene.dk, Jess Frederiksen, er det en stor dag, at storke-tv igen går i luften.

- At der findes så mange mennesker, der synes, det er spændende, er jeg fuldstændig benovet over, siger Jess Frederiksen.

Som noget nyt er det i år muligt også at følge reden om natten. Der er blevet monteret infrarødt lys, så kameraerne kan gå i nightvision-mode om natten.

Og det giver altså mulighed for at følge storkene 24 timer i døgnet.

- Det er rigtig spændende i år, for vi ved ikke rigtigt, hvornår storkene kommer, siger Jess Frederiksen.

Men han er dog alligevel klar med et forsigtigt bud:

- Vi regner med, at det formentlig bliver engang i april måned. Men det ser ud som om, der er gået hul på trækket fra Afrika nu.

Det er netop i Afrika, man regner med, at Kjeld og Yvonne har overvintret.

- Så nogle af Afrika-trækkerne ankommer nu her. Om så Yvonne og Kjeld er med, det er spørgsmålet. Men vi kan håbe, siger formanden for storkene.dk.

Du kan følge storkereden live lige her: Live fra storkereden.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.