Storkereden ved Bækmarksbro

Ingen æg i storkereden: - Karla er ikke kønsmoden endnu

Selv om der i mere end halvanden uge har været et storkepar i reden i Flynder, så er der stadig ikke kommet nogle æg. Ifølge en storkeekspert betyder det, at der ikke kommer æg i år.

- Det er slut. Der kommer ingen æg i storkereden.

Så kort og klar er konklusionen fra Mogens Lange Petersen, der er ekspert i storke.

I godt halvanden uge har storken Kjeld haft selskab af hunstorken Karla i reden i Flynder ved Bækmarksbro. Parret har parret sig flere gange, men det har ikke resulteret i æg.

- Jeg er sikker på, at hunstorken ikke er kønsmoden endnu. Det kan selvfølgelig også være på grund af noget sygdom, men det er der bare ikke noget, der tyder på, siger Mogens Lange Petersen, der er næstformand i organisationen storkene.dk.

Han påpeger, at der er flere ting, der tyder på, at Karla ikke er gammel nok til at være kønsmoden.

- Adfærden fra Kjeld, da hun dukkede op i reden, var lidt grov det første døgns tid. Det kan være fordi, at hunnens kønsmodenhed ikke var som Kjeld forventede, siger storkeeksperten.

0:50
Selv om der ikke kommer æg i reden i år, er det meget sandsynligt at storkeparret bliver i reden resten af sommeren.
Foto: TV MIDTVEST

Selv om der altså i år ikke kommer æg og storkeunger i reden i Flynder, så er der alligevel flere gode ting at hæfte sig ved.

- Det er positivt, at de to storke er sammen igen. De har vist, at de kan finde hinanden to år i træk, så der er stor sandsynlighed for, at de også finder sammen igen næste år. De har begge vist, at de mestre at trække og manøvre uden om diverse fare på turen, siger eksperten.

Ifølge Mogens Lange Petersen kan vi forvente, at Kjeld og Karla bliver i reden resten af sommeren, inden de trækker sydpå:

- Der er masser af mad i området, og de har en rede at sove i, så det er meget sandsynligt, at de bliver til slutningen af august eller starten af september, hvor de trækker syd på.

Ingen af de to storke er blevet registreret i udlandet, så det er uvist, hvor de trækker hen, men Mogens Lange Petersen gætter på, at de flyver til Israel, Spanien eller Afrika.

TV MIDTVESTs gættekonkurrence om, hvornår der kom æg i reden er nu også afsluttet. Der var ingen, der gættede på nul æg i reden, så der er fundet tre tilfældige vindere, der er blevet kontaktet på Facebook.