Storkereden ved Bækmarksbro

Drama i storkereden: Kjeld sov alene

Natten til onsdag har Kjeld sovet alene i sin rede. Ekspert peger på hormonel ubalance mellem Kjeld og Karla.

0:31

Der er ikke nogen sofa i storkereden. Så da Kjeld og Karla ikke kunne enes om at sove sammen, fløj Karla på pensionat. 

I hvert fald var hun ikke at finde i reden natten til onsdag, og frem mod mørkets frembrud havde stemningen mellem de flirtende storke da også været ganske elendig. 

Storkeekspert Jesper Legaard fra storkene.dk fortæller, at Kjeld blandt andet hakkede ud efter Karla og generelt opførte sig aggressivt tirsdagen igennem.

Det kan ifølge eksperten handle om, at storkenes hormoner ikke flugter helt.

- Vores bedste bud er, at Kjeld er længere fremme hormonelt. Han er klar til at yngle nu og her. Karla er derimod lige landet, og hun skal komme sig ovenpå sin rejse. Derfor er de ikke helt enige om, hvor hurtigt de skal gå frem, siger Jesper Legaard.

Filmisk forståelse

Uanset hvordan hormonerne spiller ind, tyder noget også på, at Kjeld og Karla bare kender skabelonen for et godt romantisk drama. Onsdag 05.30 var Karla tilbage i reden, og her mødte hun en helt anderledes kærlig og måske endda undskyldende hanstork. 

1:01
Tirsdag landede Karla i reden, og der var god kemi allerede fra begyndelsen

Onsdag morgen har de både nusset, været ude at spise og parret sig af flere omgange.

- De forstår at holde gryden i kog, siger Jesper Legaard, der i øvrigt fortæller, at han selv har sovet forfærdeligt. Han håber nemlig inderligt, at Kjeld og Karla finder ud af det, så der kan komme nye storkeunger i Danmark.

- Det går jo virkelig op og ned. Jeg var voldsomt pessimistisk i løbet af natten, da Karla var væk, for de skal altså overnatte sammen, hvis det her skal blive til noget. 

Nu har storkeeksperten for alvor genfundet optimismen. Spændene bliver det så, om Kjeld og Karla for alvor har genfundet gnisten.

Har de det, håber Jesper Legaard, at der kan komme æg i løbet af en uge.