'Det ultimative slow-tv': Udrugningen af æggene i storkereden er i fuld gang

Kjeld og Yvonnes gøren og laden i storkereden har masser af seere, selv om det er langsomt tv.

Der sker ikke ret meget i storkereden i Bækmarksbro -  og det er faktisk en god ting.

TV MIDTVEST streamer direkte fra reden 24 timer i døgnet, og aktiviteten kan ret hurtigt opsummeres: Hanstorken Kjeld og hunstorken Yvonne skiftes til at ligge på parrets fem æg.  Nogle gange står der en stork ved siden af en liggende stork, og nogle gange er en af storkene fløjet væk for at finde noget mad. Hvis man er rigtig heldig, kan man måske se, at de flytter lidt rundt på æggene, men det er også det vildeste, der sker lige for tiden.

Selv om det måske kan virke mærkeligt, så er det nærmest hypnotisk langsomme tempo med til at gøre storkereden til fremragende tv.

quoteDet er simpelthen rart at kigge på. Mange synes også, det er godt at have kørende i baggrunden, mens man går hjemme, og det er der jo en del der gør i disse tider.

Lotte Lykke Stendahl, storkeekspert

- Det vi ser lige nu, er det ultimative slow-tv. Der sker intet. Der er en fugl, og det er det, siger storkeekspert Lotte Lykke Stendahl fra storkene.dk.

Det gør det meget overskueligt at følge livets gang i storkereden, og derfor bliver livestreamingen blandt andet brugt på plejehjem og i fællesstuer, fortæller hun.

- Det er simpelthen rart at kigge på. Mange synes også, det er godt at have kørende i baggrunden, mens man går hjemme, og det er der jo en del der gør i disse tider. Folk synes, det er interessant at kigge på den her store fugl, siger Lotte Lykke Stendahl.

FAKTA OM STORKENE

Næsten en million besøg

Storkesiden er indtil videre besøgt hele 954.000 gange, og 432.000 gange er der trykket play på livestreamen. Samtidig vælter det på storkesiden ind med spørgsmål til storkeeksperterne om forskellige aspekter af storkeparrets adfærd.

Kjeld og Yvonne har heldigvis ikke fået sceneskræk, og indtil videre klarer de opgaven eksemplarisk, fortæller Lotte Lykke Stendahl.

- Det hele går lige efter bogen. Vi ser et sundt og harmonisk storkepar, der går til opgaven med stor iver. De passer og vender æggene, og de blødgør redematerialet med deres næb for at gøre klar til ungerne. Vi kan se, at de har gjort sig nogle erfaringer siden sidste år, og i år er de helt med på, hvad det handler om, siger hun.

Roen er snart forbi

Siden det femte og sidste æg dukkede op i reden den 13. maj er der ikke sket det helt store, og det kommer der med al sandsynlighed heller ikke til, før æggene begynder at klække om to uger. Så vil aktivitetsniveauet til gengæld ændre sig radikalt fra den ene dag til den anden.

- Det er måske ikke så publikumsvenligt lige nu, men det vil ændre sig, når den første unge ser dagens lys. Så er freden forbi, og der kommer til at ske rigtig meget fra en unge bliver udriget til den er flyveklar i august. Det er en meget spændende tid, vi ser frem mod i storkereden, siger Lotte Lykke Stendahl.

Storkereden finder du på Holmgårdvej 36 i Flynder.

Tema

Storkereden ved Bækmarksbro

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.