Støjberg om rigsretssag: - Det er den største mistillidserklæring

Den forhenværende udlændingeminister vil nu overveje sin fremtid i Venstre.

I dag besluttede et flertal i Folketinget, at Inger Støjberg nu bliver den blot sjette minister, der skal stilles for en rigsret.

Et flertal der bestod af flere af hendes partifælder.

- Det er jo den største mistillidserklæring, du overhovedet kan få, når ens formand siger, først her for 14 dage siden, at han ikke ønsker mig som næstformand, og nu sender han mig så også i rigsretten. Hvis det ikke er en mistillidserklæring, så ved jeg ikke, hvad det er, siger Inger Støjberg.

quoteJeg har været venstremand hele mit liv, jeg har Danmarks bedste opstillingskreds, jeg elsker Venstres bagland, og det er det, der ligger dybt indeni mig.

Inger Støjberg, Venstre

En rigsretssag er ikke noget man ser ofte i dansk politik, og for at ende i en, så skal en minister have handlet ulovligt i sit arbejde eller løjet for folketinget.

- Jeg ved med mig selv, at jeg på intet tidspunkt har bedt nogen om at gøre noget ulovligt. Det er blevet bakket op af samtlige vidner, der er blevet spurgt af kommissionen, siger den forhenværende udlændingeminister.

Hun erkender, at der er blevet begået fejl, men siger samtidig at hun ikke kunne leve med, hvis hun ikke havde gjort noget i sagen om barnebrude, der er baggrunden for rigsretssagen.

Overvejer politisk fremtid

Den mistillid, som Støjberg føler hun har været udsat for, ændrer ikke ved hendes politiske overbevisning, men hun er usikker på fremtiden i Venstre.

- Jeg har været venstremand hele mit liv, jeg har Danmarks bedste opstillingskreds, jeg elsker Venstres bagland, og det er det, der ligger dybt indeni mig. Derfor er det her bare ikke nogen nem sag, fortæller Inger Støjberg, hvis forældre begge var Venstrefolk, og fortsætter:

- Det er en enorm stor del af mig, så det er altså ikke en beslutning man bare sådan lige træffer.

Hun ved at hendes vælgere har krav på et svar om hendes politiske fremtid, men mener også, at de fortjener en gennemtænkt beslutning.

Hun fastslår, at hendes holdninger og syn på tilværelsen ikke vil ændre sig på baggrund af sagen.

Tema

Inger Støjberg


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.