Pihl stemmer mod en rigsretssag: Vi skal passe på Inger

Det vil være et stort tab for Venstre, hvis Inger Støjberg melder sig ud, mener Kristian Pihl Lorentzen.

Det er langt fra sikkert, at Inger Støjberg vil blive dømt ved en rigsretssag. 

Sådan lyder konklusionen fra Venstres erfarne folketingsmedlem fra Ans, Kristian Pihl Lorentzen, der har besluttet at stemme mod forslaget om en rigsretssag mod Støjberg i sagen om den ulovlige instruks om adskillelse af unge asylpar.

- Der er ingen tvivl om, at Inger har begået fejl, og det skal Folketinget naturligvis reagere på. Men en rigsretssag er som et juridisk atomvåben, og det vil være at sætte et brændemærke på Inger. Jeg noterer mig, at flere fremtrædende jurister har delte holdninger til spørgsmålet om en rigsret, og jeg mener, at vi bør bruge andre værktøjer - som for eksempel en kraftig næse, siger han til TV MIDTVEST.

Pihl Lorentzen understreger, at alle i folketingsgruppen er meget påvirkede af sagen. 

Efter et møde torsdag formiddag besluttede et flertal i gruppen at anbefale en rigsretssag - men samtidig blev medlemmerne stillet frit, og det endte med, at ni ud af 41 folketingsmedlemmer stemte imod en rigsretssag.

- Det er en forfærdelig situation, og vi er alle sammen kede af det. Men vi har haft et godt møde med en sober tone, og jeg synes, at partiet og vores formand viser en formidabel styrke ved at lade os stemme efter vores overbevisning. Sådan er det ikke alle steder. Jeg er imod en rigsretssag, men har har respekt for, at flertallet har en anden holdning, siger han.

Torsten Schack: Rigsretten kan skabe afklaring

Inger Støjberg er selv så skuffet over, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen anbefaler en rigsretssag, at hun nu overvejer sin fremtid i partiet.

- Jeg vil være meget ked af det, hvis hun forlader partiet. Inger er en meget dygtig politiker. Hun er et stort aktiv for Venstre og arbejder hårdt.  Vi er nogen, der er opsatte på at passe på Inger og på Venstre,  og det vil være et stort tab, hvis hun melder sig ud, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Et af de Venstre-medlemmer, der stemte for en rigsretssag, var Thorsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen. Modsat Kristian Pihl mener han, at sagens karakter er så alvorlig, at der ikke er nogen vej udenom.

- Når der rejses så alvorlige anklager, så kan de ikke stå uimodsagt. Jeg tror på Inger, når hun siger, at hun ikke har givet en ulovlig ordre. Men for at få en afklaring, så kan sagen ikke slutte her. Jeg tror på, at en rigsretssag kan skabe afklaring og vil frifinde Inger og dermed også Venstre. Det er uden tvivl en af de allersværeste beslutninger, jeg har truffet i mere end 15 år på Christiansborg, skriver Torsten Schack Pedersen på Facebook.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.