Lokale politikere bakker op om Støjberg: - Vi har brug for sådan en som Inger

Sagen om Ingers ulovlige instruks startede tilbage i 2016. På baggrund af en kommissionsundersøgelse stemte et flertal i Folketinget i dag for en rigsretssag mod den forhenværende udlændingeminister.

Et flertal i Folketinget har i dag stemt for en rigsretssag mod Inger Støjberg. Et flertal, som flere af Venstres egne politikere er en del af.

quoteHun siger tingene som de er, kalder en spade for en spade og en skovl for en skovl.

Susanne Rusbjerg, formand, Venstre, Skive-kredsen

Faktisk har kun ni af Venstres folketingspolitikere stemt imod, og på hjemegnen ærgrer de lokale medlemmer sig over, at det er kommet så langt.

- Det er jeg utrolig ked af. Både på egne vegne, på Ingers vegne og på partiets vegne. Jeg mener ikke, hun har fortjent det, men når det så er sagt, er det jo en demokratisk afgørelse, og den tager vi selvfølgelig til efterretning, fortæller Susanne Rusbjerg, der er formand for Venstre i Skive-kredsen.

Populær i vest

Inger Støjberg blev i 2015 valgt til Folketinget med intet mindre end 28.420 stemmer, hvilket gør hende til landets fjerdestørste stemmesluger, når man snakker personlige stemmer.

Hun er opstillet i Vestjyllands Storkreds, hvor hun i Skive-kredsen fik 7120 personlige stemmer. Der var mere end nogen anden kandidat i storkredsen.

Derfor håber formanden for kredsen også, at Inger Støjberg bliver i Venstre.

- Vi har brug for sådan en som Inger, der har benene solidt plantet i den jyske muld. Hun siger tingene som de er, kalder en spade for en spade og en skovl for en skovl. Det kan folk rigtig godt lide, og vi har også brug for det i politik. Her i kredsen er hun vores kandidat, siger Susanne Rusbjerg.

Ulovlig instruks

Støjberg-sagen startede, da den daværende minister 10. februar 2016 gav en instruks til danske asylcentre om, at ansøgere under 18 år ikke måtte bo med deres ægtefæller.

quoteJeg kender Inger Støjberg så godt, at jeg ved, hun er villig til at gå lige til stregen for at hjælpe dem, som har brug for hendes hjælp.

Ib Fly, formand for Venstre i Rødding

Det blev vurderet ulovligt, da reglen er, at alle sager skal vurderes individuelt, og i 2019 blev der så nedsat en kommission, der har undersøgt sagen.

Det er den undersøgelser, der i dag er endt med, at der i Folketinget er et flertal for en rigsretssag mod Inger Støjberg.

Hovedpersonen selv har hele tiden nægtet at have gjort noget ulovligt, og på Facebook lavede hun i dag et opslag, der kan læses som, at hun ikke ville have gjort noget anderledes.

Nær Skive ligger byen Spøttrup, og her bor formanden for Venstre i Rødding. Ligesom formanden for Skive-kredsen bakker han Støjberg op.

- Jeg kender Inger Støjberg så godt, at jeg ved, hun er villig til at gå lige til stregen for at hjælpe dem, som har brug for hendes hjælp. Hun er en ærlig politiker, og jeg tror ikke på, at hun med vilje er gået over stregen, men jeg er sikker på, at hun har gjort, hvad hun kunne for at hjælpe, siger formanden Ib Fly og fortsætter.

- Der er så mange af vores politikere, der har gjort noget, der var lidt ulovligt. Så får man en næse for det, og så kommer man videre. Vi har akkurat den samme situation med Mette Frederiksen, og jeg ville også synes, det ville være fuldstændig urimeligt, hvis hun skulle for en rigsret. Det er ikke den måde vi skal lave vores politiske arbejde på, siger han.

Ib Fly havde gerne set, at flere af Venstres medlemmer i Folketinget var gået imod Jakob Ellemann-Jensen.
Ib Fly havde gerne set, at flere af Venstres medlemmer i Folketinget var gået imod Jakob Ellemann-Jensen.
Foto: Kasper Riis Kristensen / TV MIDTVEST

Han er især ked af, at så få fra egne rækker har stemt imod at sende Støjberg i en rigsret, og han stiller Venstres formand Jakob Elleman-Jensen til ansvar.

Ib Fly mener, at alle partier har brug for en som Inger Støjberg, der kæmper for Vestjylland, så det hele ikke bliver domineret af københavnske politikere.

- Jeg håber, at Inger bliver i Venstre, og så tager vi den derfra, siger Rødding-formanden.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.