Ronnie har solgt stoffer på Snapchat: - Det er ikke et nyt fænomen

Handel med narkotika og stoffer på det sociale medie Snapchat har stået på længe, fortæller en tidligere misbruger og pusher.

Ronnie Holmgaard Kristensen fra Hammerum ved mere om stoffer på Snapchat, end han har lyst til. Han kom ind i et miljø med stoffer allerede som 13-årig, og da han blev 15 begyndte han selv at sælge stoffer - blandt andet MDMA.

- Jeg har selv solgt stoffer engang, og der brugte jeg også Snapchat til at få kontakt til kunder, siger han.

Han er nu ude af sit misbrug og bor i Hammerum for at komme lidt væk fra misbrugsmiljøet i Herning, så han ikke bliver fristet. Han følger dog følger med i de grupper, hvor handlen sker, og han gætter på, at 80 procent af alle stoffer handles på sociale medier.

Mere omfattende handel

Ifølge ham er handel med narkotika på det sociale medie noget, der har stået på længe. Meldingen kommer efter at TV MIDTVEST de seneste dage har kunnet afsløre salg af stoffer, nøgenbilleder og fartpral i en Snapchat-gruppe i Holstebro med over 1.600 medlemmer. Nu viser det sig, at omfanget af gruppernes ulovlige handel måske er større, end vi hidtil har vidst.

- Jeg ved ikke, hvor længe det har foregået, men det har i hvert fald været der i nogle år, fortæller Ronnie Holmgaard Kristensen.

Snapchat er blevet større

Han har selv solgt stoffer via Snapchat, fordi flere havde en fornemmelse af, at det var anonymt og væk fra politiets søgelys. Dengang han selv brugte mediet til at handle med stoffer, var der ikke lige så mange medlemmer i grupperne, og salget var derfor mindre offentligt, end det er nu. I dag er grupperne kendt af de fleste unge - uanset om de selv bruger grupperne til at skaffe stoffer eller ej.

Det bekræfter Ronnie Holmgaard Kristensen, som alene i lokalområdet kender til flere af den omtalte slags grupper:

- Der har været en gruppe i Ikast, og så ved jeg, at der er en eller to inde i Herning, siger han.

Se indslaget: Salg af stoffer på Snapchat er ikke nyt
Tema

Snapchat på stoffer


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.