Vrede bank-aktionærer gør oprør

Udsigt til historisk kampvalg i Sparbank - aktionærer beskylder ledelsen for at stå bag "alt for letsindinge udlån".

Når Sparbank i Skive holder generalforsamling tirsdag aften, vil der - for første gang i bankens historie - blive kampvalg til bestyrelsen.

En lille gruppe aktionærer er så utilfredse med den måde, banken er blevet ledet på, at de forsøger at få valgt deres egen kandidat, murermester Bent Sørensen. Det er blandt andet flere års kursfald og nedskrivninger, der har fået aktionærerne til at gøre oprør.

En af de kritiske aktionærer, Svend Erik Clemmensen, beskylder ledelsen for at stå bag "alt for mange letsindige udlån".

- Mange banker har været hårdt ramt af krisen, men det har været ekstremt i Sparbank. Nu er det tredje år, vi kører med voldsomme nedskrivninger, siger Svend Erik Clemmensen.

Gyldent håndtryk på 12,7 millioner

Gruppen er også stærkt utilfreds med det gyldne håndtryk på 12,7 millioner kroner, som banken gav sin tidligere direktør Henning Hürdum.

Formanden for bankens bestyrelse, Alex Nielsen, tager udsigten til kampvalg med ro.

- Vi har ikke noget imod, at der bliver opstillet yderligere kandidater. Vi er aktionærer ligesom de er, og det er aktionærerne, der bestemmer, hvem der skal være i bestyrelsen. Sådan er det, siger han.

 TV/MIDT-VEST dækker generalforsamlingen tirsdag.

En gruppe utilfredse små-aktionærer er i åben kamp med bestyrelsen i Sparbank. Aktionærerne vil have deres egen kandidat i bestyrelsen

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.