VM i middelalderkampsport på Spøttrup Borg

Middelalderborgen i Spøttrup er blevet tilbudt at være vært for VM i middelalderkampsport i 2017.

Drabelig sværdslag og hellebardhug kan være på vej til Spøttrup Borg, der er blevet tilbudt at være vært for VM i Medival Combat Worldcup - middelalderkampsport.

- Vi kan forvente, at det bliver mindst lige så stort som spejderlejren i 2010, men med mange flere effekter. En spejderlejr af det format kan lægges i mange danske byer, men VM i middelalderkampsport kan i Danmark kun finde sted på Spøttrup Borg. Vi er meget, meget glade for muligheden, og det giver en helt enestående mulighed for at markedsføre by og egn, siger Ditte Staun, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget til Skive Folkeblad.

Krigere fra mere end 25 lande deltager i verdensmesterskabet, som Ditte Staun og resten af Skive Kommune håber, kan hentes til Kommunen.

- Det er en fuldstændig fantastisk mulighed, som vi vil kæmpe hårdt for, siger Ditte Staun.

Benhård kampsport

Der er nok ingen tvivl om, at krig og kampe i middelaldreren var en temmelig blodig affære. Helt så markaber er den moderne udgave af kampsporten ikke, men der bliver ikke lagt fingre imellem, når de forskellige nationer udkæmper verdensmesterskabet. I Videoen kan du se en kamp imellem Polen og USA fra dette års Medival Combat Worldcup.