Vingegaard skal hyldes i Skive: - Det er måske en af de allerstørste idrætspræstationer en dansk atlet har præsteret i mange år

Jonas Vingegaard kan se frem til at blive fejret, når han snart igen er på dansk jord.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard håber, at mange borgere vil deltage i fejringen af Jonas Vingegaard i Skive på lørdag.
Borgmester Peder Christian Kirkegaard håber, at mange borgere vil deltage i fejringen af Jonas Vingegaard i Skive på lørdag.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Om få dage kommer Jonas Vingegaard hjem til Danmark, efter han gennem den seneste måned har cyklet sig til en anden plads i verdens hårdeste cykelløb, Tour de France.

Det er en præstation ud over det sædvanlige, og derfor inviterer Skive Kommune nu til folkefest for at hylde det unge cykeltalent på lørdag den 24. juli.

- Det er måske en af de allerstørste idrætspræstationer en dansk atlet har præsteret i mange år, så han skal hyldes på torvet på lørdag. Det glæder vi os meget til, siger borgmester i kommunen, Peder Christian Kirkegaard.

Det er foran Det Gamle Rådhus i Skive, at festen skal stå, og alle er velkommen til at deltage i festlighederne. Kommunen opfordrer dog til, at man viser hensyn og holder afstand på grund af corona.

- Men forhåbentlig bliver torvet fyldt af mennesker, der gerne vil være med til at ønske ham tillykke og hylde ham for den præstation, han har leveret, siger borgmesteren.

Programmet for dagen begynder klokken 12:20 og byder på taler og interview med Jonas Vingegaard samt nogle af kræfterne bag hans tidligere cykelhold det lokale Team ColoQuick.

1:44
Se TV MIDTVESTs portræt af den unge cykelrytter her.
Foto: TV MIDTVEST