Ville snyde betjentes narkotest med mundspray – men den gik ikke

En ung skibonit skyndte sig at bruge en mundspray, da politiet vinkede ham ind til siden. Men det lykkedes ikke at snyde betjentene.

En 24-årig mand fra Skive troede, at han havde fundet en god fidus, da han tirsdag blev standset af en politipatrulje på Herningvej uden for Skive.

Betjentene lagde mærke til, at den unge mand tog en lille sprayflaske og sprøjtede sig i munden. 

Og formålet var tilsyneladende klart. Politiet formoder, at han ville sløre, at han kørte med ulovlige stoffer i blodet.

- På nettet er der et marked for sådanne væsker. Udbyderne lover, at man kan neutralisere narkometrets udslag ved at bruge væsken, fortæller politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

- De snyder ikke os

Tricket betød dog langt fra, at manden klarede frisag.

Betjentene kunne med det samme se, at han havde røde øjne og store pupiller, og i stedet for at tage en narkometer-test af hans spyt besluttede de straks at anholde ham, så en læge kunne tage en blodprøve. 

Den skal nu afsløre, om han var påvirket, og i givet fald af hvad.

- Han fortalte selv, at han havde røget hash for to dage siden, siger Niels Bach.

Politiet vil nu sende mandens sprayvæske ind til nærmere undersøgelse for at finde ud, hvad den indeholder. Men uanset resultatet mener Niels Bach ikke, at det kan betale sig at forsøge at snyde politiet.

Betjentene vil nemlig altid se efter tegn på, om man skulle være påvirket, og narkometer-testen er kun vejledende. Det er blodprøven, der tæller. 

- Jeg ved ikke, om de kan snyde narkomester-testen, men de snyder ikke os, siger han.

Det viste sig i øvrigt, at den Mazda, som den unge mand kørte i, var stjålet. Dertil kommer, at manden er frakendt kørekortet, og at der blev fundet en joint i en cigaretpakke i den stjålne bil.