Viceborgmester: "Bøge har svigtet vælgerne"

I Skive overvejer viceborgmester Preben Andersen fra Dansk Folkeparti nu at anmelde SF'eren Anders Bøge for vælgersvigt.

I Skive overvejer viceborgmester Preben Andersen fra Dansk Folkeparti nu at anmelde SF'eren Anders Bøge for vælgersvigt.

Den udmelding kommer efter, at det er kommet frem, at Skive Kommune har udbetalt 20 millioner kroner til i alt 90 udviklingsprojekter, uden at det er blevet behandlet politisk. Og i går fortalte Anders Bøge til TV MIDTVEST, at han allerede i 2013 havde mistanke om, at noget var galt, og han fortrød at han ikke pressede på for at få sagen politianmeldt.

Blev fejet væk af borgmesteren

Anders Bøge har udtalt, at han var bekendt med, at der var nogle ting i forhold til udviklingsprojektet, der ikke kørte, som det skulle, og at han gik til borgmesteren med det, men blev fejet væk.

Det er den udmelding, der undrer Preben Andersen. Han mener Anders Bøge - som på daværende tidspunkt var formand for teknik og miljøudvalget - har svigtet vælgerne ved ikke at dele sin viden med byrådet eller tilsynsenheden.

- Når Anders Bøge har sådan et kendskab, så skal han jo gå ind til kommunaldirektøren. Og hvis han også fejer ham væk, skal han orientere byrådet. Og hvis de ikke have taget ham alvorligt - hvilket de helt sikkert havde - så skulle han være gået til tilsynsrådet. Så Anders Bøge har begået det, man kalder vælgersvigt, af største karakter, siger Preben Andersen i dag til TV MIDTVEST.

Se gårsdagens indslag her:

Kommunen har brugt knap 20 mio. til udviklingsprojekter - balndt andet Æblets by i Rødding.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.