Vanvidsbilist anklaget for at dræbe kvinde med 105 km/t: Politiet har mange flere anklager

Den 22-årige, der er anklaget for at have ramt og dræbt en 68-årig kvinde i Silkeborg, er en del af en hel gruppe af vanvidsbilister i Skive, fortæller politiet.

Narko, vold, hasarderet kørsel og trafikdrab.

Alt sammen er det voldsomme forseelser, som ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er blevet begået af en 22-årig mand fra Skive af anden etnisk herkomst.

Det fremgår af politiets anklageskrift, som TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af.

Sidstnævnte, det tragiske trafikdrab, kostede den 19. januar 2018 en 68-årig kvinde livet i Silkeborg, efter den anklagede angiveligt skulle have ramt hende med 105 kilometer i timen, da hun var ved at krydse Viborgvej.

Gerningsstedet på aftenen, hvor kvinden blev ramt.
Gerningsstedet på aftenen, hvor kvinden blev ramt.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Politiet har i sin efterforskning af sagen regnet sig frem til, at den tiltalte mand 28 minutter forinden stod og tankede sin bil 56 kilometer væk fra gerningsstedet på en tankstation i Skive. Dermed har han kørt fra Skive til Silkeborg med en gennemsnitsfart på 126 kilometer i timen, mens han på visse strækninger skulle have kørt 140 kilometer i timen.

Den 68-årige kvinde var så ilde tilredt efter det fatale sammenstød, hvor hun blev trukket ind under den 22-åriges bil, at politiet efterfølgende fandt lemmer 75 meter fra gerningsstedet. Et gerningssted, som vanvidsbilisten i øvrigt flygtede fra.

Dødsbilist en del af et større problem

I kølvandet på trafikdrabet fortæller lokalpolitiet i Skive, at manden har været en del af en gruppe, som gennem det sidste halvandet års tid har skabt utryghed med hasarderet kørsel i og omkring Skive.

- Det er en gruppe unge på mellem 10 og 20 personer, som siden december 2016 har givet tilbagevendende problemer. Flere gange har vi i lokalpressen måttet sende advarsler ud til borgerne om at passe ekstra godt på, hvis de skulle støde på bestemte køretøjer, forklarer politiassistent Niels Bach.

- Så problemerne er fortsat ude på vejene. Også efter varetægtsfængslingen af den unge bilist i januar, lyder det.

Den 22-åriges anklageskrift strækker sig over otte sider og tæller intet mindre end 25 punkter.

TV MIDTVEST har samlet et overblik over politiets anklager mod manden i faktaboksen herunder.

Her er de væsentligste punkter i politiets anklageskrift