Værtshus fik bøde to dage i træk – nu vil forpagteren tale med politiet

Bøden fra fredag kan forpagteren godt forstå, men han føler sig uretfærdigt behandlet efter bøden lørdag.

Det er Smedjestuen her i Selde, hvor forpagteren lørdag og fredag aften har fået bøder for at holde åbent efter klokken 00. Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Weekenden gik ikke, som forpagter af værtshuset Smedjestuen i Selde, Jens Nielsen Høgh, havde regnet med. Efter nogle gode timer bag baren sluttede aftenen brat fredag, da politiet kom og lukkede værtshuset, fordi klokken var over 00.

Fredag kan jeg godt forstå. Folk var bare ikke ude til midnat.

Jens Nielsen Høgh, forpagter, Smedjestuen

Forpagteren havde ikke udskænket efter klokken 00, men der var stadig gæster op Smedjestuen. Og derfor fik han en bøde på 10.000 af den politipatrulje, der kom forbi.

Læs også Værtshus var åbent efter kl. 00 og fik bøde - dagen efter skete det igen

- Fredag kan jeg godt forstå. Folk var bare ikke ude til midnat. Kassen var lukket. Der var ingen udskænkning. Men de var ikke ude. Det skulle de nok have været, siger Jens Nielsen Høgh.

Men dagen efter var den gal igen, da politiet også kom forbi efter midnat.

Her fandt de otte personer, der alle drak øl udenfor værtshuset, men på værtshusets grund, samtidig med, at der kom en kvindelig kunde ud fra selve værtshuset.

Her mente politiet, at der igen var tale om en overtrædelse, fordi personerne befandt sig på Smedjestuens grund, og fordi Jens Nielsen Høgh stod i døråbningen, mens døren var åben.

Men det er for galt, synes forpagteren af værtshuset.

- Alle folk var ude. Der var ingenting. Ingen var inde, udover hende kvinden der lånte toilettet, forklarer han og fortsætter:

- Hun kom ud af værtshuset, lige som de kom. Man må jo ikke nægte folk at låne toilettet.

Vil snakke med politiet om bøde

Fordi der lørdag aften var tale om anden overtrædelse af lovgivningen, kan forpagteren se frem til at modtage en bøde på 20.000 kroner, som altså kommer oven i de 10.000 kroner, han fik i bøde aftenen før.

Den første af de to bøder betaler Jens Nielsen Høgh gerne, for der er han enig i, at gæsterne ikke skulle have været inde på selve Smedjestuen.

Men om lørdagen var lokalet ryddet og det hele, så det kan ikke være rigtig.

Jens Nielsen Høgh, forpagter, Smedjestuen

Men lørdagens bøde er han uenig i

- Den skal politiet og jeg nok have en snak om, siger han.

Generelt føler han sig uretfærdigt behandlet, fordi politiet valgte at komme tilbage til hans værtshus dagen efter, de allerede havde været der én gang.

- Om lørdagen gør jeg. Jeg ved godt, at folk ikke var ude fredag. Det kan ikke diskuteres. Men om lørdagen var lokalet ryddet og det hele, så det kan ikke være rigtig, fortæller forpagteren af Smedjestuen.

Jens Nielsen Høgh mener, at der er tale om en hetz fra politiets side. Men politikommissær hos lokalpolitiet afviser og siger, at der er tale om helt almindelige rutinetjek.