V-kender om ny næstformand: Støjberg er storfavorit

Hvis Inger Støjberg bliver næstformand, vil hun give Jylland en stemme i Venstre-toppen, vurderer kommentator.

Alle pile peger på Inger Støjberg som kommende næstformand for Venstre. Det fastslår politisk kommentator og vært på Radio24syv Jarl Cordua. Han er desuden selv medlem af Venstre.

- Som det ser ud lige nu, virker det til, at Inger Støjberg er absolut storfavorit. Rigtig mange taler om Inger Støjberg. Og det gør de, fordi hun er fra Jylland, hun repræsenterer højrefløjen i udlændingedebatten - og når det handler om værdipolitik, kan hun sikre den flanke. Hun repræsenterer nogle synspunkter, som man ønsker, skal have en mere central placering i partiets ledelse, siger Jarl Cordua.

Søndag har to andre Venstre-profiler - formand for Danske Regioner Stephanie Lose og gruppenæstformand i Venstre Sophie Løhde - afvist, at de stiller op til den ledige post som partiets næstformand.

Ligesom tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg var de ellers oplagte bud på en ny næstformand. Ifølge Jarl Cordua er tidligere skatteminister Karsten Lauritzen også i spil til posten.

Posten som næstformand blev lørdag ledig, da Kristian Jensen valgte at trække sig, samtidig med at Lars Løkke Rasmussen stoppede som formand.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra såvel Inger Støjberg som Karsten Lauritzen.

Se også: Jakob Ellemann-Jensen er favoritten til at afløse Lars Løkke som ny Venstre-formand. Men på Ringkøbing-egnen er der forbehold

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.