Ungdomstræner erkender at have sendt nøgenbilleder til børn: - Det var ment som spas

En 21-årig tidligere ungdomstræner fra Skive IK var i dag i retten i Viborg. Han har tilstået at have sendt seksuelt krænkende billeder til børn.

Omkring 40 drenge fra Skive-området er blevet krænket af en 21-årig mand, der i dag i retten i Viborg erkendte at have sendt seksuelt krænkende billeder og videoer af sig selv til drengene. Billederne og videoerne blev sendt via det sociale medie Snapchat.

Den 21-årige mand har været fodboldtræner for mange af drengene, men kendte også flere af børnene via sit job som lærervikar. I alt var han i dag tiltalt for 61 forhold, hvor han erkendte knap 50 af dem.

- De fleste af forholdene dækker over, at han har taget billeder af sig selv, hvor han enten var nøgen eller stod i underbukser med et erigeret lem, fortæller Charlotte Hansen, der har fulgt sagen i retten for TV MIDTVEST.

Den 21-årige har også sendt flere videoer, hvor han tissede eller onanerede, og han har også forsøgt at få drengene til at sende billeder af sig selv. De tilfælde, hvor han har modtaget billeder eller videoer, er den 21-årige også tiltalt for at være i besiddelse af børneporno.

Charlotte Hansen har fulgt sagen for TV MIDTVEST.
Charlotte Hansen har fulgt sagen for TV MIDTVEST.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Er ærgerlig over sagen

Under hele sagen har den 21-årige samarbejdet med politiet, og i retten i dag virkede han ifølge TV MIDTVESTs reporter stille og rolig, men ærgerlig over sagen.

- Han forklarede, at billederne og videoerne har været ment som spas og løjer. Han forklarede, at han ikke har gjort det for bevidst at krænke nogen, og at han i bagklogskabens lys godt kan se, at det kan være krænkende at få den slags billeder og videoer, siger Charlotte Hansen.

I retten forsikrede den 21-årige, at noget lignende aldrig vil komme til at ske igen.

Først dom om en uge

Anklageren mener, at straffen til den 21-årige skal være mellem seks og otte måneders ubetinget fængsel, og hun lægger særlig vægt på, at den tiltalte har været i en stilling, hvor drengene har set op til og haft tillid ham.

Modsat mener forsvareren, at betinget fængsel i tre til fem måneder er straf nok. Han mener nemlig, at det er formildende, at billederne og videoerne er sendt med Snapchat. Her er materialet maksimalt synligt for modtageren i 10 sekunder, inden det forsvinder igen.

Der falder først dom i sagen den 21. januar.

En 21-årig fodboldtræner fra Skive er sigtet af politiet for at have sendt nøgenbilleder af sig selv til en række af de børn, han har trænet

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.