Uenighed om, hvem der førte ulykkesbil (opdateret)

To biler var i dag impliceret i et færdselsuheld på Herningvej, syd for Skive. Vejen var spærret i en halv time.

En 47-årig kvinde fra Skive måtte en tur på Viborg Sygehus til tjek, efter en trafikulykke ved 15.45-tiden i dag.

Ulykken skete på rute 34 mellem Herning og Skive, lige ved Flynder Sø, syd for Skive.

Den 47-årige kvinde kom kørende ad rute 34 fra Herning mod Skive, og da hun var ud for Flynder Sø, ville en modkørende dreje ind på rastepladsen. Men formentlig på grund af skarpt sollys overså bilisten her den 47-årige kvinde, og de to biler kørte først frontalt sammen for derefter at ryge ned i hver sin grøft.

Ingen kom alvorligt til skade, men den 47-årige kvinde blev for en sikkerheds skyld kørt en tur på sygehuset.

- Det var et alvorligt uheld. Det var kun heldige omstændigheder der gjorde, at skaden blev så minimal, siger vagtchef Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi, og fremhæver at begge biler var af nyere dato og havde airbags, ligesom alle parterne havde haft sikkerhedsseler på.

Usikkerhed om, hvem der førte bilen

I den bil, der overså den 47-årige kvinde, sad en mand og en kvinde. Ifølge både kvinden og manden var det den 40-årige kvinde, som førte bilen. Manden, en 29-årig skibonit, var spirituspåvirket, det var den 40-årige kvinde ikke.

Men den patrulje, som nåede frem til ulykkesstedet, var ikke overbevist om at det rent faktisk var kvinden, som førte bilen. Derfor blev manden taget med på stationen for at få taget en blodprøve, mistænkt for muligvis at have kørt spirituskørsel. 

Den 40-årige kvinde risikerer nu at blive straffet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt. Det kan få konsekvenser i forhold til kørekortet, fortæller Bjarne Askholm. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.