Tyve stjal to tons krydderier

Lokalpolitiet i Skive er på bar bund i en tonstung tyverisag.

I tidsrummet mellem tirsdag aften og onsdag eftermiddag er tyve brudt ind hos House of Spices i Hem ved Skive. Herfra er de stukket afsted med omkring to tons krydderier.

- Jeg er dybt chokeret. Vi har ikke nogen alarm, for vi havde ikke tænkt tanken, at det var noget, som nogen gad at stjæle, fortæller Nikolaj Tymm Andersen, der er medejer af House of Spices.

Virksomheden lever af at indkøbe indiske krydderier, pakke dem og sælge dem videre på det danske marked under eget navn. Men nu må arbejdet sættes på standby.

- Om en uge er eller to er lageret sluppet helt op. Vi regner med, at vi lukker forretningen i to måneder. Krydderierne kommer hjem med båd fra Indien, så det er ikke noget, man bare lige bestiller, forklarer Nikolaj Tymm Andersen.

Han vurderer, at tyvene er sluppet afsted med krydderier til en salgsværdi på omkring 500.000 kroner.

Se indslag om krydderi-kuppet

’Nogen må vide noget’

Lokalpolitiet i Skive har ikke mange spor at gå efter. Ifølge politiassistent Niels Bach har tyvene fjernet ruden fra en dør for at kunne komme ind til krydderierne, ligesom de må have transporteret de tonstunge koster væk. Derfor tyder meget på, at tyveriet var nøje planlagt.

Og hos lokalpolitiet i Skive er de da også overbevist om, at nogen må kende til tyveriet.

- Firmaet er eneimportør af de her krydderier, så man skulle tro, at nogen ved noget. Hvis der er to tons krydderier i omløb, må nogen næste have hørt om det, siger han til TV MIDTVEST.

Og hvis nogen faktisk har hørt noget eller får tilbudt krydderier, så hører lokalpolitiet i Skive meget gerne om det. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.