Tyve låste politiet inde

Tre tyve havde forberedt sig grundigt på et rambuktyveri i Skive i nat. Inden indbruddet havde de låst politiet inde på politistationen.

Natten mellem onsdag og torsdag begik tre gerningsmænd rambuktyveri mod Guldsmed Østergaard i Nørregade i Skive. Men inden indbruddet havde de tre tyve forberedt sig grundigt. De havde nemlig været forbi politistationen, hvor de havde sat en kæde på politiets port.

- Det er ikke noget vi har oplevet før. Gerningsmændene må have forberedt sig godt og have en vis erfaring. Men heldigvis har vi to udgange på politistationen, fortæller Martin Løye, der er leder af lokalpolitiet i Skive.

Inden rambuktyveriet havde gerningsmændene også været forbi Skive Garn, hvor de havde stjålet et VW Transporter. Den brugte de til at køre ind i det stillads, som blev brugt som rambuk.

- Vi mener, at der har været tre gerningsmænd. De slap væk med omkring 10 ure og seks bakker med forskellige smykker, siger Martin Løye.

Efterlyser vidner

Politiet har allerede hørt fra vidner, der beskriver to mænd med mørke hættetrøjer og blå cowboybukser. Gerningsmændene er set løbe fra gerningsstedet mod Østerport og til højre ved Sportsmaster omkring klokken 02.10. Politiet vil gerne høre fra vidner, der har set gerningsmændene eller biler forlade stedet. Desuden hører politiet også gerne fra folk, der har set noget mistænkeligt omkring politistationen. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.