Tyskere investerer 150 millioner i Skive-virksomhed

Kemi virksomheden BASF investerer 150 millioner kroner i Quantafuel, hvis fabrik ligger i Skive.

Den tyske kemi-mastodont BASF har investeret 150 millioner kroner i den norske virksomhed Quantafuel. Dermed investerer de pengene i Skive, for det er her virksomhedens første fabrik ligger, det skriver Skive Folkeblad.

Quantafuel skal lave plastikaffald om til brændstof, når de begynder produktionen er det meningen de skal omdanne plastikaffald til brændstof fra en halv million husstande i døgnet. Men fabrikken er ikke helt klar til at begynde produktionen endnu.

Alligevel har tyske BASF allerede nu set sig lune på Quantafuel.

- Investeringen understreger BASFs engagement i bæredygtig udnyttelse af ressourcer og udvikling af en cirkulær økonomimodel for plast, siger Hartwig Michels fra Petrochemicals hos BASF til Skive Folkeblad

Her kan du se de fem trin i processen fra plastik til brændstof. 

Den store investering vækker ikke kun glæde hos investoren men også virksomheden i Skive.

- Vi er selvfølgelig beæret over, at BASF har besluttet at investere både økonomiske og menneskelige ressourcer i vores arbejde på at blive det førende selskab inden for genbrug af et bredt spektrum af blandet plastaffald baseret på vores unikke tenik, siger Kjetil Bøhn, Oslo, administrerende direktør for Quantafuel, i en pressemeddelelse.

Quantafuel vil tage plastikaffald fra en halv million husstande i døgnet og omdanne det til brændstof. TV MIDTVEST var med til rejsegilde.