Tysk kunstner inspireret af Fly

En landsby ved Skive har et specielt navn, som optræder i en masse sangtitler. Det har inspireret en tysk kunstner, som nu bor og laver kunst i byen.

Manuela Fersen Fly
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Beboerne i landsbyen Fly ved Skive får i denne uge kunsten helt ind under huden.

Byen har fået tre nye beboere. Tre kunstnere fra henholdsvis Japan, Tyskland og København bor og arbejder hele ugen i landsbyen. Her skaber de deres kunstværker i samarbejde med de lokale beboere. 

- På den måde bliver vi jo også beriget med en anden levevis kan man sige. Vi kan flyve lige der hen hvor vi vil, siger Rasmus Johansen, der bor i Fly.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Jeg er overvældet over det, de kan finde på, over deres kreativitet, siger Tina Tinggaard, der til daglig arbejder som pædagog, og som aldrig har malet før.

Men nu laver hun og andre Fly-borgere malerier, som den tyske kunstner Manuela Fersen bruger til at lege med ordet Fly. Hun har lagt mærke til at ordet Fly eller det engelske 'fly' er landet i mange sangtitler.

 -  "I believe I can fly". En berømt titel som jeg tror alle kender. Jeg bliver inspireret af maleriet, og så vælger jeg en titel, siger den tyske kunstner Manuela Fersen.

Kultur tæt på folks hverdag

Bag projektet står Viborg Kunsthal, som i løbet af sommeren sætter kunstnere på græs i ni forskellige landsbyer i Region Midtjylland for at få kulturen helt tæt på folks hverdag. Det sker som led i det europæiske kulturhovedstadsår.

- Det er en mulighed for at komme bag scenen og få lov at opleve kunstnerne i den skabende proces også. Og så er det en måde at præsentere, hvad små landsbysamfund også kan, siger Bodil Johanne Monrad, udstillingsleder i Viborg Kunsthal.

Malerierne skal udstilles i forsamlingshuset sammen med en lydkulisse af Fly-folk, der siger den samme sætning "Fly with me". Der er fernisering i Fly på fredag.

I denne uge er der også arbejdende kunstnere på besøg i Hald Ege ved Viborg. Senere på sommeren kommer turen til Gludsted, Skarrild og Sinding-Ørre.

2:09