Twitter gløder: Sygeplejersketjek i Skive-aktivering forarger

Er man i aktivering i Skive Kommune og bliver syg, skal en sygeplejerske snart tilse én for at godkende sygdommen. En tilgang, der forarger på Twitter.

Et opslag på Twitter af bisidder og socialrådgiver Maj Thorsen har vakt harme. Opslaget indeholder nemlig et dokument, der viser, at folk i aktivering, der bliver syge, inden længe skal sygemelde sig hos en sygeplejerske.

- Hvis du er i praktik, på BOMI (værkstedsaktivering af kontanthjælpsmodtagere, red.) eller en anden aktivering, skal du fra [24. januar 2018] møde på Sundhedsklinikken, hvis du skulle blive syg, står det blandt andet i dokumentet.

For ud over at kontakte sit praktik- eller aktiveringssted skal en sygeplejerske vurdere, om man egentlig er syg. Med andre ord skal man møde op, og så vurderes det, om man skal til læge, hjem i seng eller om man i virkeligheden ikke fejler noget.

- Det her er simpelthen kvalmende ud over alle grænser!!!!, skriver Maj Thorsen blandt andet på Twitter.

Over for TV MIDTVEST uddyber hun sit opslag på Twitter.

- Det er at mistænkeliggøre en hel gruppe af borgere og skyde med spredehagl i stedet for at løse de problemer, der er. Der er så mange ordentlige og ærlige mennesker, der har styr på det her. Jeg bliver indigneret over den her metode, fortæller hun.

Dokumentet stammer fra Facebook-gruppen, Jobcentrets Ofre, hvor knap 300 har kommenteret det kommende tiltag.

Skive Kommune: Hjælp til selvhjælp

I begyndelsen af december 2017 fortalte TV MIDTVEST om, hvordan kommunen nedbragte sygefraværet hos flygtninge ved hjælp af sygeplejersketjekket. Både med flygtninge og kontantshjælpsmodtagere er det en hjælpende hånd, kommunen giver.

- Det er ikke en pisk, men en hjælp til selvhjælp. Hvis de er så syge (, at de for eksempel brækker sig, red.), skal de selvfølgelig ikke ud af hjemmet, og så må en sygeplejerske komme til dem. Det er en hjælp til de mennesker og en rådgivende funktion, siger Goska Rasmussen (V), som er formand for kommunens erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg, til TV MIDTVEST.

Også på Twitter er mange fortørnede over Skive Kommunes initiativ. Her beretter nogen om andre kommuner, der overvejer at tage tilsvarende metoder i brug. Læs det hele nedenfor.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.