Turister skaber kø ved Fur-færgen: Nu får øboerne snart deres egen bane til færgen

Fur har besøg af mange turister i år, og det giver ventetid i lange bilkøer, også for øens fastboende. Et nyt forsøg skal løse problemet.

Det er populært at besøge landsdelens små-øer i ferien, men det kan også blive for meget af det gode.

På Fur er der så meget pres på ferie-færgerne, at de fastboende pendlere ofte må holde i kø og vente længe for at komme frem og tilbage mellem øen og fastlandet. 

- Det kan godt være træls at skulle holde i kø et par timer ovre på den anden side, når man skal hjem, siger Dorte Christensen, der er formand for Fur Ø-forening. 

- Det er især pendlerne. Men også andre. Hvis man skal til tandlæge eller på sygehuset eksempelvis, så kan det godt være træls at skulle holde i kø i halvanden time, når man skal hjem.

Øens succes og de mange besøgende er selvfølgelig også meget glædelig. Den lokale købmand er eksempelvis ret begejstret for den strøm af turister, der lige nu rammer øen. 

- Det er sjovt, når vi skal gøre kassen op efter sommer. På en god dag her i sommeren sælger vi for det samme, som vi gør på en dårlige uge om vinteren. Så kan man jo give sig til at regne, siger brugsuddeler, Svend Aage Jacobsen.

Men bilkøerne vil de altså gerne til livs. Derfor har Ø-foreningen taget initiativ til en ny særlig ekstra færgebane kun til furboerne. 

- Vi tror, at det kan tage lidt af trykket på køen, men det er et forsøg. Hvis det virker, så bliver det nok fast, forklarer formanden. 

Banen bliver etableret i september, når færgen igen i en periode bliver gratis for alle bilister. Når presset på færgeoverfarten bliver for stort, har Fursund Færgeri mulighed for indsætte en ekstra færge.