Ture for demensramte er en stor succes: Nu bliver de droppet

Skive Kommune har siden januar arrangeret møder og ture for demensramte. Oplevelser som har gjort en stor forskel - men nu er der ikke længere råd.

For 57-årige Erik Larsen er mandag måske den bedste dag i ugen. For her mødes han med flere andre demensramte i Skive Kommune.

- Det gør mig for at sige det på jysk glad i låget, fortæller Erik Larsen.

quoteJeg forstår simpelthen ikke, man lukker det ned

Erik Larsen, Tidlig demensramt

Når de demensramte mødes står den både på ture og gode snakke. Men nu er det snart fortid, fra 1. januar er der ikke længere penge til projektet.

- Det er en succes, og det kan man spørge alle, der er med om. Så jeg forstår simpelthen ikke, man lukker det ned, fortæller Erik Larsen.

Fakta om demens

Penge kan kun bruges en gang

Pengene til at holde møderne og turene har kommunen indtil nu fået fra Sundhedsstyrelsen. Det drejer sig helt præcist om halvanden million kroner til at afprøve projektet i et år. Men selvom projektet har været en succes, så vil kommunen ikke føre det videre.

quoteDriften er allerede nu rimeligt presset i forhold til at få økonomien til at hænge sammen

Lars Harder, Social- og arbejdsmarkedsdirektør, Skive Kommune

- 1,5 million kroner, som er det vi har fået afsat til det her, det er mange penge at skulle hive ud af en drift, som allerede nu er rimeligt presset i forhold til at få økonomien til at hænge sammen, forklarer Lars Harder, som er Social- og arbejdsmarkedsdirektør i Skive Kommune

Men når nu det her virker, skal man så ikke lytte og netop beholde projektet?

- Jeg tror altid det er vigtigt at lytte, men som det er i øjeblikket, så er de penge, som vi bruger på området her, allerede brugt en gang. Så jeg tror ikke det er en god idé, at vi skal gå ind og prioritere at få nogle færre samværstilbud eller skærre ned på en demenskoordinator, forklarer Lars Harder.

Bange for fremtiden

Erik Larsen fik et chok, da han første gang mærkede demensen komme snigende.

- Jeg gik en tur med vores hund, der hvor vi bor. Ligesom så ofte før. Men så ligepludselig efter at have gået 5-600 meter, så aner jeg bare ikke hvor jeg er, forklarer Erik Larsen.

Nu frygter han at fremtiden bliver lige så skræmmende, hvis han ikke længere skal ses med flokken hver mandag.

- Jeg ved jo ikke, hvad der kommer i stedet. Jeg ville være utroligt ked af som 57-årig og måske i stedet skulle være på et værksted på et plejehjem, med nogle som har det noget værre end mig, fortæller Erik Larsen.

Men håbet om at turene fortsætter lever stadig. Om en måned holder ældreudvalget i Skive Kommune møde, hvor oplevelsesmedarbejderne er på dagsordenen.

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.