Tungt tyveri fra byggeplads - tyve forsvandt med 10 tons rør

De ubudne gæster må have brugt et køretøj med en del hestekræfter for at slippe væk med udbyttet fra et indbrud i Salling.

Når lyssky elementer er på tyvetogt, gælder det som regel om at få det overstået så hurtigt som muligt og så ellers komme væk i en fart.

Sådan gik det næppe for sig, da der forleden var ubudne gæster på en byggeplads på Kåstrupvej i Salling.

I tidsrummet fra søndag ved 13-tiden til mandag morgen blev der fra to telte på byggepladsen stjålet en del affaldsrør og rørfittings i rustfrit stål.

Tyvegodset har ifølge politiet en værdi af 150.000 kroner, men hvad der måske er mere bemærkelsesværdigt er, at de stjålne rør vejer omkring 10 tons.

Tyvene må altså have brugt både en truck og en lastbil for at komme væk med det tunge gods, vurderer politiet.

Formanden på byggepladsen, Sander Daar fra Eurocon Rør & Svejs, vurderer, at tyvene på forhånd havde et kendskab til, at der var noget at komme efter.

- Da vi kom om morgenen, lå der alt muligt smidt hulter til bulter udover hele pladsen. Vi kunne med det samme se, at der havde været indbrud. Og da vi åbnede teltet, fik vi et stor chok over at se, at det hele var tømt, siger han.

Lokalpolitiet i Skive vil gerne have et tip, hvis nogen skulle have set mistænkelige personer eller biler i nærheden af byggepladsen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.