Trods konkurrence: Radioforhandler giver ikke op

Trods hård konkurrence fra radio- og tv-giganterne har Højslev Radio nu rundet de 50 år, og ejeren har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig.

Morten Lunddorf har arbejdet i butikken i 34 år. Foto: Troels Timann Esmarch, TV MIDTVEST

Musik fra smartphonen og streaming fra computeren. Den hverdag kender rigtig mange danskere. Men udviklingen gør det rigtig svært at være radio- og tv-forhandler, og det er samtidig med at store forhandlere som Power og Elgiganten er kommet på markedet. 

Vi synes da selv, det er lidt fantastisk, at vi kan have en butik ude i en bondeby, der eksisterer, synes vi selv, i bedste velgående efter 50 år.

Morten Lunddorf, radio- og tv-forhandler, Højslev.

Men radio- og tv-forhandler Morten Lunddorf fra Højslev ved Skive har ikke givet op. For selvom butikken har 50 års jubilæum, kommer kunderne stadig til ham for at købe elektronik.

- Vi synes da selv, det er lidt fantastisk, at vi kan have en butik ude i en bondeby, der eksisterer, synes vi selv, i bedste velgående efter 50 år, siger Morten Lunddorf.

Og butikkens 50 års fødselsdag blev da også fejret med manér. Der var nemlig rullet rød løber ud til dagens kunder, og der blev både serveret stegte pølser og kolde fadøl.

Mange kunder kom for at fejre butikkens 50 års fødselsdag. Foto: Troels Timann Esmarch, TV MIDTVEST

Startede som lærling

Morten Lunddorft startede i lære i butikken som 18 år siden. Dengang var der en mester, to lærlinge og to svende. Men 34 år senere er der kun ham selv.

Og han ved da også godt, at det gode eventyr i butikken ikke fortsætter uendeligt. I dag er han 52 år, men han regner med, at forretningen og montørarbejdet kan holde ham beskæftiget resten af arbejdslivet.

- Min gamle kollega siger, at vi dør sammen med kunderne. Der kommer ingen og afløser os, siger Morten Lunddorf.

Antallet af radio-tv-forretninger er på otte år faldet med 36 procent, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

I butikken findes der stadig gamle dele til fjernsyn og radio. Foto: Troels Timann Esmarch, TV MIDTVEST

02:23

Trods hård konkurrence fra giganterne har Højslev Radio nu rundet de 50 år, og ejeren har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig.

Luk video