Trecifret millionunderskud i Sparbank

Sparbank i Skive kom ud af 2011 med et underskud efter skat på 236 millioner kroner. Utilfredsstillende, siger direktøren.

Sparbank kunne i dag præsentere det største underskud i tre år. I 2010 blev det akkurat til et overskud, men nu er tallene på bundlinjen altså røde igen.

- Det er meget utilfredsstillende, at komme ud af 2011 med så stort et underskud. Men kombinationen af svære samfundsøkonomiske forhold for vores kunder, og et sammenfald af en række isolerede forhold omkring retssager, enkeltstående nedskrivninger, lønsumssag og kurstab på værdipapirer gør, at årets resultat ender utilfredsstillende, siger adm. direktør for Sparbank Bent Jensen.

Store nedskrivninger

Banken må samtidig erkende, at de for tredje år i træk har store nedskrivninger. Dog er nedskrivningerne mindre end de har været i 2009 og 2010.

- Sparbanks nedskrivninger er, når vi ser bort fra to tabte retssager, halveret i forhold til 2009, hvor omfanget af bankens nedskrivninger toppede. I forhold til 2010 er nedskrivningerne reduceret med 150 mio. kr. Uanset dette, er nedskrivninger på 311 mio. kr. i 2011, et utilfredsstillende højt niveau, siger Bent Jensen.

Sparbank forventer, at de i 2012 opnår et resultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i niveauet 135-165 mio. kr.

Hør her Bent Jensen kommentar til regnskabet:


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.