Tre måneder med corona: Børnehave er mere udendørs og oplever færre forkølede børn

Børnehavens pædagoiske leder er glad for, at det er lykkedes alle parter at følge forholdsreglerne.

For præcis tre måneder siden blev børnehavebørnene i Troldehaven i Nr. Søby ved Skives hverdag vendt fuldstændigt på hovedet, da store dele af det offentlige Danmark lukkede ned.

quoteVi nærmer os lidt mere normale forhold. Vi er meget mere ude, end vi nogensinde har været.

Birte Kristensen, pædagogisk leder, Troldehaven

De børn fleste børn blev sendt hjem, mens enkelte kunne fortsætte i nødpasning, men i en hverdag med en masse forholdsregler.

Her tre måneder efter er hverdagen i børnehaverne væsentligt mere normal, selvom der stadig er forholdsregler, der skal tages, fortæller pædagogisk leder i Troldehaven Birte Kristensen.

- Her i etape tre har vi givet meget mere slip. Men samtidigt er der meget fokus på, at børnene vasker hænder tit, plus at man leger adskilt fra hinanden, siger hun og uddyber:

- Vi nærmer os lidt mere normale forhold. Vi er meget mere ude, end vi nogensinde har været, og det er fuldstændigt fantastisk, og både voksne og børn de nyder det. Rigtig meget af det, vi tidligere lavede inde, det laver vi faktisk ude i dag.

Færre syge

Forholdsreglerne kan mærkes på antallet af børn, der er ramt af andre sygdomme end corona. Det mener Birte Kristensen især skyldes, at de har fået nye krav for håndhygiejne.

- Det er et af de ritualer, som jeg tænker, vi vil fortsætte med, efter coronaen ebber ud. For vi har faktisk ikke haft særlig meget sygdom. Vi har haft et sygt barn, men ingen syge voksne og rigtig mange raske børn, og det er noget, vi gerne vil tage med, siger hun.

Det samme mærker en af forældrene.

- Vi har ikke haft syge børn under hele coronaperioden. Det synes jeg også siger noget om det. Vi har ikke haft influenza eller forkølelse eller noget som helst. Så jeg er sikker på, at det har en effekt. Helt sikkert. Både med afstand og håndhygiejnen, siger Maj-Britt Skodborg Jensen, hvis søn går i børnehaven, og fortsætter:

- Han er simpelthen blevet så dygtig til at vaske sine hænder. Det er alle leder og kanter, han gør det, lige som man skal.

Lettelse at komme tilbage

Selvom Maj-Britt Skodborg Jensen sætter pris på, at der har været mindre sygdom, så er hun dog glad for, at hverdagen igen starter op.

- Det er trods alt en lettelse. For det gjorde bare, at man skulle sætte mere tid af til at aflevere, forklarer hun.

Birte Kristensen er også glad for, at den normale hverdag nu kommer igen. Hun er dog glad for den måde, det hele er blevet løst på.

- Jeg synes simpelthen, at både børn, forældre og pædagoger tager det utroligt flot. Og det har de gjort fra dag et. Der har været rigtig god opbakning fra forældre, og jeg synes simpelthen, vi er kommet gennem det på en god måde.