Trafik tonser gennem Håsum

Høj hastighed generer Håsum i Vestsalling, så nu vil borgere have kommunen til at skride ind.

Trafikken gennem landsbyen, Håsum, i Vestsalling er tæt, tung og i høj fart. Det skaber utryghed blandt borgerne, der med et brev nu forsøger at råbe politikerne op.

- Jeg håber, at Skive Kommune vil lave en eller anden form for fartdæmpende regulering, så trafikken ikke kan komme så hurtigt igennem, fortæller Kirsten Ginderskov, der bor i Håsum.

Og det er et problem, at mange af mere end de 2.300 køretøjer, der dagligt kører gennem Håsum, ikke bliver på den lovlige side af hastighedsgrænsen på 60 km/t. Inden for halvandet år har byen haft tre soloulykker på samme sted.

- Håsum er et godt eksempel på én af de steder, hvor der er en lokal hastighedsbegrænsning, men hvor befolkningen - faktisk typisk lokalbefolkningen - har lidt svært med at lette højre fod fra gaspedalen, siger Henrik Glintborg, der er vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Generelt problem

Preben Andersen, der er viceborgmester i Skive Kommune, peger på cykelstier som løsningen i stedet for vejbump og chikaner.

- Jeg kan godt forstå, at borgerne i Håsum er utrygge, men vi har bare mange landsbyer i Skive Kommune, som egentlig er lidt utrygge ved den fart, der er. Og derfor er det også utroligt vigtigt, at vi får den nye trafiksikkerhedsplan, men det er også vigtigt, at vi får en plan for, hvordan Vejdirektoratet måske kan hjælpe Skive kommune lidt mere.

Politiet har tidligere lavet fartkontrol i byen.