Tog toget over 50 gange uden billet: Nu falder hammeren

En 31-årig mand og hans ekskæreste har kørt i tog uden at betale over 50 gange til sammen. Nu kan de se frem til bøde eller fængsel.

Siden efteråret har en 31-årig mand med bopæl i Skive taget toget uden at hive pungen op af lommen. Det blev til i alt 35 togture uden billet, men nu har politiet fået fat i manden efter indberetninger fra DSB.

- Det er blevet til 25 overtrædelser af straffeloven, og manden har erkendt, at han har gjort det. Han har formentlig ikke haft penge og har nok bare været ligeglad, siger Lars Mikkelsen, politikommissær hos lokalpolitiet i Skive, og oplyser, at den 31-årige i øvrigt er godt kendt af politiet for andre sager.

De gratis togture er foregået over hele landet, men hovedsageligt på strækningen mellem København samt Skive og København og Vordingborg. Han har dog sandsynligvis ikke kørt alle turene gratis alene.

For cirka en måned siden blev hans ekskæreste taget for det samme. Hun har kørt tog uden billet et par og tyve gange.

Strafferammen for at køre tog uden at betale er bøde eller fængsel ind til seks år. Straffen kan dog blive hårdere, fordi de har gjort det så mange gange.

Desuden kommer bøden til DSB, som hver gang er på 750 kr. Da den 31-årige har fået 35 af dem, skal han altså betale 26.250 kr. i bøde til DSB.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.