To gravemaskiner stjålet på kort tid: Den ene er stadig forsvundet

To virksomheder har i løbet af weekenden fået stjålet hver en gravemaskine. Derudover er en trailer og noget værktøj også blevet snuppet.

Politiet i Skive leder fortsat efter en gravemaskine, der er blevet stjålet i weekenden.
Politiet i Skive leder fortsat efter en gravemaskine, der er blevet stjålet i weekenden.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

To gravemaskiner og en trailer er blevet stjålet fra to forskellige adresser i Salling. Derudover er der også blevet stjålet værktøj fra en opbrudt varebil på den ene af adresserne.

Det første tyveri skete mellem torsdag den 29. april og mandag den 3. maj fra en parkeringsplads på Hedelund i Glyngøre. Her fik entreprenør Søren Knudsen A/S fra Herning stjålet en T-REX-gravemaskine til en værdi af 200.000 kroner.

Gravemaskinen var kørt op på en trailer til 50.000 kroner, som gerningsmændene også tog med.

Det varede dog ikke længe, inden gravemaskinen blev fundet igen. Ud fra en GPS-enhed blev maskinen sporet til et skovområde på Vilholmvej ved Durup, hvor den var læsset af traileren og gemt.

- Den holdt små hundrede meter inde i området og kunne ikke ses fra vejen, siger Niels Bach fra Skive Politi.

Han tror ikke, det var tyvenes mening, at gravemaskinen skulle blive stående der. Ifølge ham er det i stedet en del af en større plan.

- Den er selvfølgelig blevet stillet der for at finde ud af, om den er tracket. Så venter gerningsmændene på, om den bliver fundet og fjernet, siger Niels Bach.

Og det gjorde den. Gravkoen er derfor tilbage ved sin rette ejer, mens traileren stadig ikke er fundet.

Politi: Gerningsmændene er de samme

Det andet tyveri skete mellem søndag aften klokken 19:00 og mandag morgen klokken 8:00. Her fik D&M Multiservice stjålet en rød/hvid gravemaskine fra et ulåst maskinhus på Grynderupvej nord for Glyngøre.

Derudover blev en gul jordloppe til at stampe jord og en såkaldt nanoflow til at skyde fiber med også stjålet fra en opbrudt varebil af mærket Iveco.

- Der er stjålet effekter til en værdi af i alt 224.000 kroner på adressen, siger Niels Bach fra Skive Politi.

Hverken gravemaskinen eller værktøjet er fundet endnu.

Politiet efterforsker nu sagerne, som, de tror, har de samme gerningsmænd, fordi tyverierne er sket inden for et lille område og over kort tid.

- Det skulle være mærkeligt, om to uafhængigt af hinanden kommer i tanke om at stjæle gravemaskiner i det det her tidsrum, siger Niels Bach.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114.