To gange Grønning sikrede Viborg sejren over Skive

Der stod Viborg på det hele, da de grønblusede kørte 1. divisions bundprop, Skive, over med 3-0 i lokalderbyet

Viborg anfører, Jeppe Grønning, åbnede scoringen med sit mål til 1-0 tidligt i første halvleg.

Der var lagt op til et vaskeægte lokalderby i fodboldens 1. division, da Skive IK tog imod Viborg FF fredag aften på Hancock Arena.

I tabellen var der dog ikke meget rivalisering at spore, da Skive er solidt placeret i bunden, mens Viborg topper rækken og stadig har til gode at tabe en kamp i indeværende sæson.

Der må stadig ikke komme tilskuere til fodboldkampe i de danske divisioner, men på en kold marts aften havde nogle fans alligevel trodset forbuddet. Bag det ene mål ligger Skive Museum på en høj, hvor der er frit udsyn til banen, og til lokalopgøret havde en stor gruppe, på hvad der lignede 40-50 tilhængere fra Viborg, indtaget højen med kampråb, dåseøl og et banner med ordene ”FANS PÅ STADION!”

Viborg fans i Skive

Det var dog en lovlig anmeldt demonstration af fansene for at vise deres utilfredshed med de tomme tribuner på de danske fodboldstadions. Derfor gjalt forsamlingsforbuddet ikke.

I begyndelsen af kampen var det tydeligt at se niveauforskellen på de to hold. Efter fem minutters spil kombinerede Viborg sig igennem Skives forsvar, og den tidligere Skive-spiller Frederik Brandhof endte med at få skudt på mål, men han ramte målmand Marcus Bobjerg lige i hovedet.

Kun tre minutter efter fik Viborg faktisk også bolden i nettet. Brandhof headede et indlæg videre til en anden tidligere Skive-spiller Sebastian Grønning, der fik kuglen i mål, men der blev vinket offside.

De farlige dødbolde

Viborg har været kronisk farlige på dødbolde i denne sæson, og det var de også fredag aften. Efter 17 minutters spil fik Sebastian Grønning panden på et hjørnespark, som endte ved anfører Jeppe Grønning, der fik prikket bolden over stregen. To gange Grønning gjorde det i samspil til 1-0 for viborgenserne.

Gennem resten af halvlegen fortsatte Viborg-dominansen. Viborg-spillerne pressede på og sværmede om Skives felt, og en af hjemmeholdets frivillige kunne tørt konstatere:

"Der er jo også en grund til, at de er nummer 1."

Domkirkebyens hold er da også så suverænt tophold, at de faktisk ikke har tabt endnu i denne sæson i 1. division. Det kunne også blive til en klubrekord, hvis de grønblusede kunne undgå et nederlag i fredagens kamp. Det ville i så fald betyde 20 kampe i træk uden nederlag i ligaregi, og det er aldrig sket før i Viborg FF's historie.

Anden halvleg

Gennem anden halvleg fortsatte Viborg-dominansen, og efter 55 minutter gav kantspilleren Younes Bakiz de medrejsende viborgensere endnu en grund til at juble. Han modtog et indlæg omkring straffesparkspletten, og efter en hurtig vending smækkede han bolden op i krogen uden chance for målmand Bobjerg. 2-0 til Viborg.

En sjælden gang imellem nærmede Skive sig Viborgs mål. Det gjorde de blandt andet med et frispark på kanten af feltet efter 60 minutters spil. Men Viborg-forsvarerne stod solidt, og det blev aldrig rigtig farligt.

Viborg har også haft en betondefensiv gennem sæsonen. De har kun lukket 14 mål ind i sæsonen, og i forårets første tre kampe har de ikke lukket et eneste mål ind.

Skive stillede ellers op med den 36-årige målræv Thomas Dalgaard, der tidligere er blevet Superliga-topscorer for Viborg. Men Viborg-målmand Lucas Lund havde en stille aften på kontoret.

Topscoren fortsætter stimen

I Viborg har de 1. divisions topscorer i Sebastian Grønning. Manden, der bankede mål ind for Skive i sidste sæson, gjorde også det onde mod sine tidligere holdkammerater, da han efter 71 minutter lukkede og slukkede kampen med sin scoring til 3-0.

Et halvforkølet indlæg fra Christian Sørensen bliver forlænget til Grønning, der stod klar til at sætte bolden i nettet til sin 12. sæsonscoring.

Efter scoringen vurderede Viborg-træner Lars Friis, at Grønning var færdig med dagens arbejde. Han blev fluks skiftet ud med Viborgs nye angriber Davit Skhirtladze.

Skive var mere på bolden i kampens sidste ti minutter, men de blev aldrig rigtig farlige. Viborg tager fra Skive med en klubrekord på 20 kampe i træk som ubesejret.

Skive fortsætter som rækkens bundprop. Næste mulighed for at samle point sammen til overlevelse for skibonitterne er den 14. marts på udebane mod Vendsyssel.