Tillidsmand: Færre betjente får konsekvenser lokalt

Det får stor betydning for både forebyggende arbejde og den lokale viden på stationen, at midt- og vestjyske betjente skal flyttes, mener tillidsmand.

Mellem 25 og 45 af de midt- og vestjyske betjente skal flyttes til opgaver andre steder i landet. Det får konsekvenser for det lokale politiarbejde, siger tillidsmanden hos politifolkene på Skive Politistation, politiassistent Jens Boesen, til Skive Folkeblad.

- Hver gang, vi bliver én færre, får det konsekvenser. Vi bliver dårligere til at opklare forbrydelser. Almindelige borgere får sværere ved at komme i kontakt med os, fordi vi endnu oftere ikke vil være at finde på den lokale politistation. Lokal viden og lokale kontakter går tabt i et eller andet omfang. Og allerede nu kan vi se, det er gået voldsomt ud over det vigtige forebyggende arbejde, der er med til at begrænse kriminaliteten, selv om det jo ikke handler om snævre måltal, siger Jens Boesen til Skive Folkeblad.

Rigspolitiet har lagt op til permanent at flytte politifolk væk fra Midt- og Vestjylland. De skal være med til at sikre mandskab til blandt andet bevogtningsopgaver og grænsekontrol.

Jens Boesen ved endnu ikke, hvor mange folk, der skal flyttes væk fra stationen i Skive. Han oplyser dog til Skive Folkeblad, at der er lagt op til meget store ændringer, der får betydning for politiets lokale tilknytning.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.