Thulesen Dahl og Vermund: Støjberg er velkommen hos os

Lederne af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige kunne sagtens se Inger Støjberg som medlem af deres partier.

Hvis Inger Støjberg, der er valgt i Skive-kredsen, skulle blive træt af tilværelsen i Venstre, får hun ikke problemer med at finde et nyt parti, der vil byde hende velkommen.

Både Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Pernille Vermund fra Nye Borgerlige siger, at Inger Støjberg er velkommen hos dem. 

- Inger Støjberg er altid velkommen i Nye Borgerlige. Vi vil ikke blande os i andre partiers konstituering, men det er jo ikke nogen hemmelighed, at hvis Venstre fulgte Støjbergs linje, ville det være rigtig godt for Danmark, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet

Kristian Thulesen Dahl er ifølge Fyens.dk bekymret for, om Venstre er på vej til et opgør med den stramme udlændingepolitik. Han kunne sagtens se den tidligere udlændinge- og integrationsminister som medlem af sit parti.

- Det ville være fuldstændig uproblematisk. Men jeg respekterer også, at Inger Støjberg er en voksen kvinde, hun har været venstrekvinde hele sit liv og kommer fra en venstreslægt, så jeg tror ikke, hun er sådan en, der render fra sit parti, så det er slet ikke på tale. Men hvis du spørger, om Dansk Folkeparti kunne rumme en person som hende, så er svaret absolut ja. Hvad der er hjerteblod for hende, er også hjerteblod for os, siger DF-formanden til Fyens.dk.

Tabte afstemning til Sophie Løhde

Det politiske frieri kommer i kølvandet på, at Venstre forleden valgte en ny ledelse for sin folketingsgruppe uden, at der blev plads til Inger Støjberg. Den tidligere minister tabte ifølge flere medier afstemningen om at blive gruppenæstformand til Sophie Löhde, og det har resulteret i en stor vrede og frustration i Støjbergs politiske bagland.

Formanden for Venstre i Skive-kredsen, Susanne Rusbjerg, sagde tirsdag til TV MIDTVEST, at medlemmerne er skuffede og forundrede, og enkelte har ligefrem truet med at melde sig ud af Venstre i protest mod, at Støjberg blev forbigået.

Inger Støjberg, der ved valget i juni fik over 28.000 personlige stemmer, har ikke selv udtalt sig i sagen, men gav tirsdag lyd fra sig på Facebook.

- Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance - ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken. Derudover vil jeg gerne arbejde for et stærkt borgerligt samarbejde, som alle kan se er udfordret. Det var der ikke tilslutning til, men jeg kæmper videre for alt det, jeg står for, skrev den tidligere minister.

 

Se et indslag om utilfredsheden i Støjbergs politiske bagland her.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.