Thomas’ virksomhed kæmper: Kan ikke få nok knallerter på lager

Udbruddet af coronavirus i Italien har sat en kæp i hjulet for Thomas Møller Pedersens virksomhed.

Det er en frustreret direktør, der står med en væsentligt lavere omsætning for februar end forventet.

quoteSom det ser ud lige nu, så mangler vi 2,5 til tre millioner i omsætning i februar

Thomas Møller Pedersen, direktør, TMP Aps

Virksomheden TMP Aps i Glyngøre importerer blandt andet originale Vespa-knallerter fra Italien, og udbruddet af coronavirussen COVID-19 har nu gjort, at han ikke kan få nok køretøjer hjem. Italien er nemlig det land i Europa, der lige nu er hårdest ramt, og virussen har betydet, at de nu mangler dele til produktionen.

- Det er især Vespaer, vi kommer til at mangle. Produktionen i februar gør faktisk, at vi kun får cirka en tredjedel af de køretøjer, som vi oprindeligt havde regnet med. Så vi kommer til at mangle 150 køretøjer, siger direktør Thomas Møller Pedersen og fortsætter:

- Som det ser ud lige nu, så mangler vi 2,5 til tre millioner i omsætning i februar.

Pakke fra Kina

Det er dog ikke kun leveringerne fra Italien, der er påvirket af virussen. I næste uge modtager TMP Aps en levering fra Kina, hvor virussen brød ud, og det har sat tankerne i gang. Den blev dog pakket og sendt afsted før udbruddet.

- Vi er jo nødt til at læne os op af Sundhedsstyrelsens informationer. Og dem har vi kigget igennem og delt ud til folk. Så som det ser ud lige nu, så mener vi altså ikke, der er nogen risiko ved at åbne en container med køretøjer. Så det gør vi, slår Thomas Møller Pedersen fast.

Han tager det stadig roligt og pointerer, at det ikke er første gang, han har mødt udfordringer på sin vej. Industrien i Midt- og Vestjylland har også generelt stadig ro i maven. Der bliver holdt øje med situationen, og Dansk Industri står klar til at vejlede virksomhederne.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.