Tarokmuseum indviet

Filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis indviede torsdag et nyt Tarokmuseum i travhesten gamle stald Hagenshøj.

Kristi himmelfartsdag kulminerede den store interesse for travhesten Tarok. Den populære travhest fik sit helt eget museum stald Kima uden for Skive, hvor hesten havde hjemme i sine velmagtdage.

- Det er egentlig slet ikke noget, vi har set komme. Efter filmen har vi jo oplevet en enorm interesse for at komme og besøge os og se stedet. Folk vil se filmkulissen, boksen og gravstedet. Og det har hen ad vejen fået os til at overveje, om vi skulle tage springet og gøre noget alvorligt ud af det. Og det er så det, vi gør i dag, siger Anne Marie Kristensen, fmd. Foreningen Skive Tarok.

Sammen med sin mand ejer hun den ejendom, hvor Tarok havde hjemme. Filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis, der sidste år stod bag filmen om Tarok, klippede snoren til museet og tog sammen med de mange fremmødte gæster bagefter en tur igennem museet.

- Det er fuldstændig overvældende, at der er så mange mennesker og alt det, der er samlet. Altså jeg får jo minder fra optagelserne. Det er overvældende, det er det godt nok, siger en rørt filminstruktør.