Tank din gasbil i Skive

I dag åbnede Danmarks første døgnåbne gas-tankstation i Skive. Men foreløbig er det kun de kommunale biler, der er kunder.

Den første storkunde er allerede parat, efter Danmarks første døgnåbne gas-tankstation i dag åbnede i Skive.

- Vi vil over de kommende år ligge vores transport om, sådan at biler der bliver anvendt i kommunal tjeneste bliver gasbiler, siger Steen Hintze fra Skive Kommune.

Afgifterne er for høje

Men kommunen skal ikke forvente kø ved standerne, når de kommunale biler skal tankes. Ifølge en bilforhandler er afgifterne på gasbiler alt for høje.

- Der er ingen tvivl om, at hvis en benzinbil og en gasbil kostede det samme, så ville vi se et stort salg af gasbilerne. Folk vil gerne være miljøbevidste, men hvis det går ud over pengepungen, så er der måske knap så mange, siger Michael Degn, der er indehaver af Skive Biler.

Projekter er vigtigere

Den døgnåbne tankstation blev indviet af transportminister Henrik Dam Christensen. Og han afviser ikke, at regeringen vil ændre på afgifterne.

- Det vi kan gøre, og som et meget bredt flertal i Folketinget er enige om, er at give gode muligheder for projekter, som det vi oplever her i dag. Der har vi sørget for, at afsætte penge til det, siger han.