Syv mænd fra Porsche-bande fængslet for kokainhandel

En gruppe af fortrinsvis yngre mænd har præget bybilledet i Skive. Nu er flere af dem anholdt.

Opdateret klokken 12:41: Alle syv sigtede personer er varetægtsfængslet i fire uger.

----------

Midt- og Vestjyllands Politi fremstiller onsdag syv personer i grundlovsforhør. Fem af dem blev anholdt i en større aktion tirsdag og er sigtet for handel med kokain. De to andre er anholdt onsdag morgen.

Grundlovsforhøret onsdag blev afholdt for lukkede døre. TV MIDTVESTs udsendte reporter fik dog at vide, at den samlede mængde kokain, som sigtelserne lyder på, er på lige under fire kilo. Alle sigtede nægter sig skyldige.

De sigtede er i aldersgruppen 20 til 28 år, hvoraf to er etniske danskere, mens de resterende har anden etnisk baggrund end dansk.

Anklager i sagen er Lise Hebsgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Se indslag: Syv unge mænd fra Skive er sigtet og fængslet for handel med kokain.

Anholdt ved stor politiaktion

Otte personer blev tirsdag anholdt i forbindelse med en politiaktion i Skive. Flere adresser blev ved den lejlighed ransaget. Tre af de anholdte fik lov at gå igen, mens anklagemyndigheden har vurderet, at resten skal stilles for en dommer.

Midt- og Vestjyllands Politi har gennem længere tid efterforsket en gruppe personer, om ifølge politiet har skabt utryghed i Skive.

Utrygheden er kommet til udtryk ved, at politiet har modtaget en række henvendelser fra borgere om personer, der har en fremturende adfærd i bybilledet - uden at der dog har været tale om deciderede anmeldelse af kriminalitet.

Gruppen er kendt som "Porsche-banden", fordi flere af medlemmerne kører rundt i leasede Porscher.

Medlemmerne af gruppen er fortrinsvis unge mænd med mellemøstlig baggrund, og tidligere gik de under navnet McDonalds-gruppen.

Nultolerance

Politiet har tidligere meldt ud, at man vil køre en nultolerancestrategi over for gruppen og blandt andet interessere sig for, hvor medlemmerne får deres penge fra. At lease en Porsche er nemlig ikke helt billigt.

- Vi kommer inden for lovens rammer til at køre nultolerance over for dem, har chefpolitiinspektør Claus Hilborg tidligere sagt til Ekstra Bladet.

De sigtede personer bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg onsdag formiddag. Her skal en dommer tage stilling til, hvorvidt der er grundlag for at fængsle mændene.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man vil begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning af sagen.