Sygemeldt borgmester: Gode chancer for at genvinde førligheden

Sygdomsforløbet har taget længere tid end Peder Christian Kirkegaard og lægerne havde regnet med.

Selv om Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) netop har måttet forlænge sin sygemelding indtil den 1. april, er han overbevist om, at han nok skal vende tilbage for fuld styrke.

- Jeg har måttet erkende, at forløbet har været længere, end jeg og lægerne troede i starten. Men slutlinjen er stadig den samme. Jeg har rigtig gode forudsætninger for at genvinde den fulde førlighed. Det tror jeg selvfølgelig på, og det er det, jeg arbejder stenhårdt efter, siger han til TV MIDTVEST. 

Den 61-årige borgmester er ramt af Guillain-Barré syndrom - en nervebetændelse der har lammet hans ben. I begyndelsen af oktober blev han indlagt på Aarhus Universitetshospital, og han blev senere overført til genoptræning i Skive. 

Betændelsen bredte sig

I november fik han imidlertid et tilbagefald, der betød, at betændelsen også satte sig i arme og hænder, og derfor er han nu tilbage i Aarhus.

 - Man vil selvfølgelig altid tilbage så hurtigt som muligt, men jeg har bare måttet erkende efter det tilbagefald jeg fik i november, at der skulle mere til. Og for at få ro om genoptræningen har jeg valgt at søge om orlov til 1. april. Mit fokus er at komme mig over min sygdom. Det vil kræve hård træning de næste måneder, og det har jeg heldigvis ingen problemer med at skulle levere, siger han. 

Borgmesterposten er indtil nu blevet varetaget af Dansk Folkepartis viceborgmester Preben Andersen, og efter nytår overtager socialdemokraten Peder Christensen opgaven. Han blev valgt til kommende 1. viceborgmester under konstitueringen i november.

Ifølge lægerne kan det tage op til et år at komme sig over Guillain-Barré syndrom, og Peder Christian Kirkegaard kan også se frem til hårdt arbejde, når han vender tilbage til rådhuset i Skive. 

- Selv når jeg kommer tilbage, vil jeg formentlig skulle gå til genoptræning et par timer et par dage om ugen. Men det er ikke mere, end jeg bruger på træning i forvejen, så det kan jeg sagtens få lagt ind i dagskemaet. Man genvinder ikke alle sine muskler i løbet af et par uger eller måneder. Det kan gå tage helt op til et år, siger han.

TV MIDTVEST sendte i november dette indslag om den sygdomsramte borgmester, da han var i gang med genoptræningen i Skive.