'Svært at få armene ned' i Skive - får ny uddannelse i e-handel

Erhvervsakademi Dania i Skive kan nu tilbyde endnu en professionsbachelor.

Det er en stor dag for Erhvervsakademi Dania. I dag kan de nemlig skrive endnu en uddannelse på listen. Det er en uddannelse i e-handel, som nu bliver tilgængelig i Skive.

quoteDet er stort for campusset og for Skive men også for regionen.

Cirsten Justesen, Campuschef

- Det var svært at få armene ned, da vi fik det at vide, siger Cirsten Justesen, der er campuschef på Erhvervsakademi Dania i Skive.

Det er uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der netop har godkendt 19 nye uddannelser og udbud, og blandt dem er altså professionsbacheloren i e-handel i Skive.

- Det er stort for campusset og for Skive men også for regionen, for jo flere uddannelser vi får jo bedre, når vi taler det videregående niveau. Det er rigtig vigtig for os, at de unge få mange muligheder på de her egne, sådan at de måske bliver her i stedet for at rejse til de store byer, siger Cirsten Justesen.

Se indslag: En ny og efterspurgt uddannelse landede i dag hos Erhvervsakademi Dania i Skive

E-handel er længe ventet

Det er ikke en hvilken som helst uddannelse, man fremover kan tage i Skive. Det er en uddannelse, der taler direkte ind i en tid, hvor e-handel er større end nogensinde.

- Vi blev allerede i 2015 konfronteret af erhvervslivet med spørgsmålet, om man kunne få en uddannelse, der specialiserer sig inden for e-handel, for det kunne man se, der ville komme behov for, siger Cirsten Justesen. 

quoteNu kan ervhervslivet godt glæde sig til at få de her specialister ud.

Cirsten Justesen, Campuschef

Det tager noget tid at udvikle og finpudse en ny uddannelse, og derfor er det først nu, at campusset kan tilgodese erhvervslivets behov.

- Nu kan ervhervslivet godt glæde sig til at få de her specialister ud, siger Cirsten Justesen. 

Uddannelsen er en halvandet år lang overbygning til erhvervsakademiuddannelser som handelsøkonom, serviceøkonom og markedsføringsøkonom.